Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zatvor zbog ribarenja?

Država na zatvorsku kaznu za ribara najavila žalbu: ''Vlada daje punu podršku u pravnome smislu i troškovima''

Ribar Rino Ossich (Foto: Dnevnik.hr)
Ribar Rino Ossich (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Ribar Rino Ossich (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
U mnoštvu novčanih kazni za hrvatske ribare na granici sa Slovenijom stigla je i jedna drastičnija. Zatvorska kazna zbog ribarenja u Savudrijskom zaljevu. Unatoč svemu, ribar je i danas dan proveo na moru. Država i na ovu kaznu - najavljuje žalbu.

Sud u Kopru nepravomoćno je kaznio hrvatskog ribara s četiri mjeseca zatvora, uz godinu dana kušnje. Razlog - ribarenje u Savudrijskoj vali u srpnju.

Pročitajte i ovo Riba Oglasilo se i Ministarstvo Odluka iz Bruxellesa zabrinula mnoge ribare: Smanjena je godišnja dopuštena kvota izlova jedne vrste ribe Državni inspektorat i kazne; ilustracija - 1 Skup Uskrs Kažnjeni zbog jaja i kolača: To su najblaže kazne, mogli su platiti 3900 eura

''Ja sam dobio kaznu jer izgleda da sam povukao jednu mrežu od slovenskog ribara koji je radio, bacio mreže ispred mene u teritorijalnim vodama RH'', rekao je Rino Ossich.

Od ribarenja na tom dijelu neće odustati. A ribari nam kažu - incidenti s pokidanim mrežama, nisu rijetkost.

''Dolazi do malih uništenja mreža stajačica, ali isto tako ne možemo zaboraviti da je kud i kamo više izražene štete što su Slovenski i Talijanski ribari učinili na mrežama stajačicama hrvatskih ribara'', rekao je Robert Momić, predsjednik Ceha Ribara IŽ.

I na ovu će, kao i na sve dosad pristigle kazne, biti uložena žalba. ''Hrvatska Vlada daje punu podršku u pravnome smislu i troškovima svih naših ribara koji bilo kakav trošak u odnosu na ribarenje u našem moru imaju zbog ovakvog ponašanja slovenskih vlasti'', rekao je premijer Andrej Plenković.

SDP-ov Ranko Ostojić kritičan je i prema hrvatskoj i prema slovenskoj vlasti: ''To je pitanje politika koje očito koriste ove situacije za njihove odnose, odnosno za, kad vam je potreban incident onda ga producirate nažalost dobrosusjedski odnosi se ne grade na taj način''.

A kazne su ribarima svakodnevica jer iz Slovenije ih je stiglo već na stotine.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene