Nakon niza kazni i žalbi, savudrijskim ribarima sa slovenskog suda stigla je i prva kazna. Hrvatski ribar nepravomoćno je osuđen u Sloveniji na četiri mjeseca zatvora.

Galerija +0 Petra Fabian Kapov izvještava o prvoj presudi za savudrijske ribare (Foto: Dnevnik.hr)

Nepravomoćnu kaznu na četiri mjeseca zatvora i godinu dana uvjetno dobio jedan od savudrijskih ribara koji je čitavo vrijeme od donošenja arbitražne odluke, a uz protekciju hrvatske policije, u konačnici cijele države, ribario na spornom području.

Vezani članci Policija (Foto: Dusko Marusic/PIXSELL) Hrvatska odbacila Cerarove tvrdnje o ''provokaciji visokog intenziteta'' policijske kontrole Savudrija (Foto: Pixell) Slovenski ministar najavio prosvjednu notu zbog incidenta u Savudrijskoj vali

26. srpnja ribario je kao i obično kada je svojom brodicom zakačio mrežu slovenskog ribara i povukao za sobom. To se dogodilo dok je dizao svoje mreže i širilicom od koče zakačio konop od signala. Pokušao je izbjeći veću štetu ali nije u tome uspio.

Sada je dobio riješenje za taj svoj manevar, a na to riješenje može se žaliti.

Podsjetimo, savudrijski su ribari od početka primjene arbitražne odluke sa slovenske strane konstanstno u pratnji hrvatske policije, a na njih pri svakom riboluvu dođe i slovenska policija koja ih upozorava i zapisuje njihove podake nakon čega im šalje kazne. istina, dobili su zaštitu države i sve ih preuzima umaška policija i na svaku od njih dodijeljeni odvjetnik piše žalbe. takvih je kazni stiglo već sad na stotine.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju