Obavijesti Video Pretražite Navigacija
WINGS FOR LIFE WOLRD RUN

Bliži se jedinstvena utrka: Pravila su dobro poznata, ali uvedeni su i neki noviteti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Petog svibnja u Zadru i još 11 lokacija na svijetu istovremeno će započeti šesto izdanje jedne od najpoznatijih svjetskih utrka - Wings for Life World Run.

Nova TV će i ove godine u izravnom prijenosu u vaše domove donijeti humanitarni spektakl kojem je cilj pronaći lijek za ozljede leđne moždine. Dosad su prikupljena vrlo značajna sredstva za istraživanja, a mnogi vjeruju da su sa svakim novim pretrčanim kilometrom sve bliže tom cilju.

Pročitajte i ovo Voditelji programa su Valentina Baus i Dorijan Elezović (Foto: dnevnik.hr) 5. SVIBNJA OD 12:30 Wings for Life: Veliku humanitarnu utrku pratite na Novoj TV i portalu DNEVNIK.hr Roko Andabaka je najstariji sudionik zadarke utrke (Foto: screenshot/InMagazin) NAJSTARIJI SUDIONIKN WFLWR Roko (86) i ove godine trči u Zadru: "Valjda će poslužiti zdravlje pa ćemo nastaviti dok možemo"

Prekrasni kadrovi starta utrke Wings for Life World Run s Liburnske obale i ove će godine otići u svijet, a zadarska utrka je već tradicionalno rasprodana te će za one koji ne mogu rutom prema Primoštenu krenuti devet tisuća ljudi.

Pravila utrke već su dobro poznata.

Pola sata nakon starta utrke za natjecateljima kreće presretačko vozilo koje, kada vas dostigne, označava kraj nastupa. Ove godine su uvedene i neki noviteti poput brzine kretanja catchers cara, a promjene vas očekuju i na Novoj TV.

Naime, zbog obveza Mije Kovačić u showu "Zvijezde plešu", prijenos utrke će uz Dorijana Elezovića voditi reporterka Dnevnika Valentina Baus.

"To je stvarno nešto posebno, evo radujem se što ću s mojim kolegom Dorijanom ove godine ja voditi tu utrku. Intenzivne su pripreme tako da veselimo se 5. svibnja vidjeti u Zadru puno trkača, devet tisuća, rekordan broj ove godine", rekla je Valentina Baus, voditeljica prijenosa utrke "Wings for Life World Run".

Spektakularne brojke

U proteklih pet godina u pokretu Wings for Life World Run sudjelovalo je više od 530 tisuća ljudi više od 58 zemalja svijeta, pretrčano je 5,1 milijun kilometara za najsuvremenija istraživanja kako bi se ozljede leđne moždine učinile izlječivima. U tome su veliku ulogu imali i zadarski trkači.

Prošle godine je od pokretne ciljne linije najdulje bježao Austrijanac Karl Aumayr koji je pretrčao 68 kilometara i novi rekord staze proslavio na Šibenskom mostu.

"Trčite za one koji ne mogu. Slijedite ih. I ja ću ponovno", poručio je prošlogodišnji pobjednik.

U ženskoj konkurenciji pobijedila je Slovakinja Martina Burzova koja je pretrčala 32 kilometra. Utrku je posvetila prijatelju Krystofu za kojeg se nada da će jednog dana ustati iz invalidskih kolica, a i ove gofdine će trčati u Zadru.

Svi vi koji ne možete biti petog svibnja u Zadru, svakako budite uz svoje male ekrane i pratite zbivanja iz Donatova grada.

"Izravan prijenos bit će naravno na Novoj TV, na našem portalu Dnevnik.hr. Tamo ćemo se Dorijan i ja javljati s određenih kilometara, pratit ćemo utrku s našim trkačima, volonterima... Naravno, spremamo i brojna iznenađenja, a svi oni koji tog dana ne budu u Zadru, mogu trčati bilo gdje se nalaze i to pomoću aplikacije na mobilnim telefonima tako da svi vi koji nećete biti s nama 5. svibnja u Zadru trčite, trčite. Imate i catchers car koji će vas također u nekom trenutku prestići i evo svi zajedno trčimo za jedan lijepi, humanitarni cilj", rekla je Valentina Baus.

Pobjednicima utrke mogu se smatrati svi koji se pojave na startu i krenu trčati za one koji ne mogu i na tome vam, šesti put zaredom, neizmjerno hvala!

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene