Rasprodana je najbrojnija utrka u Hrvatskoj - Wings for life! 5. svibnja u Zadru će trčati rekordnih 9 tisuća trkača iz 25 zemalja. Svi trče za jedan, humani cilj - iznos od startnina namijenjen je istraživanju ozljeda leđne moždine.

Galerija


U isto vrijeme diljem svijeta, prve svibanjske nedjelje, krenut će utrka Wings for life.

Zadar je rasprodan. Sa starta će krenuti rekordnih 9 tisuća trkača. Među njima više od 1300 studenata od kojih su mnogi dio studentskih timova. Jedan od njih je i onaj s Riječkog sveučilišta.

"Stvarno kod nas Hrvata to pobuduđuje neki dodatan osjećaj pripadnosti i eto sve ove razlike koje nas krase taj dan nestanu. I mislim da stvarno svako tko se tamo nađe, bio trkač ili ne, jednostavno ga ta atmosfera ponese", rekao je Borna Plentaj iz organizacijskog tima "Wings for Life" Sveučilišta u Rijeci. 

Vezani članci Voditelji programa su Valentina Baus i Dorijan Elezović (Foto: dnevnik.hr) Wings for Life: Veliku humanitarnu utrku pratite na Novoj TV i portalu DNEVNIK.hr Martina Stjepanović (Foto: Instagram) Glumica iz serije "Na granici" bez razmišljanja se prijavila na "Wings for Life": "Trčat ćemo da svijet učinimo boljim"

Utrka traje sve dok trkača ne prestigne cathcer car koji kreće 30 minuta nakon početka. Ove godine lovi novim - bržim tempom. 

U Zadru će biti i Aron Anderson. S nepunih 9 godina dijagnosticiran mu je rak zdjelične kosti. Ali to ga nije spriječilo u sportskim aktivnostima. Globalni je pobjednik ove utrke. U kolicima je prešao 90 kilometara.

"Nikad ne odustajem, ustrajem usprkos teškoćama. Tomu me naučila moja borba s karcinomom", rekao je Aron Anderson. 

Trkačima će pomagati čak tisuću volontera.

"Pomažemo im tako - davanje vode, usmjeravanje puta ili čisto zvanje Hitne pomoći u slučaju neke nezgode", rekao je Bartol Janković, volonter.

Sjajna je ovo promocija za Zadar. Kadrovi Donatova grada otići će u svijet.

"U odnosu 2018. na 2017., zapravo bilo je negdje oko 37 posto više dolazaka baš u to doba kad se odvija Wings for life. Mi vjerujemo da će i ove godine to biti jedna fina prezentacija grada Zadra i otvaranje te sezone", rekao je direktor turističke zajednice grada Zadra. 

Svi koji ne mogu trčati u Zadru, mogu to učiniti gdje god se nalazili - uz pomoć aplikacije App run.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr