Vrtićka djeca iz zaleđa Novog Vinodolskog o ekološkoj osvještenosti uče od malih nogu. Za svoj su dugogodišnji predani rad nagrađeni i zlatnim međunarodnim priznanjem programa Ekoškole.

Galerija


Djeca u vrtiću u zaleđu Novog Vinodolskog svaki dan provode u skladu s prirodom. Umjesto plastelina koriste tijesto, a igraju se igračkama od drva i kartona. Osim toga, vrt koji obrađuju sami prepun je plodova.

Vezani članci Plastika (Foto: Dnevnik.hr) Reci plastici NE!: Ovaj istarski gradić pionir je borbe protiv jednokratne plastike, pogledajte kako su je se riješili Planet Zemlja (Foto: AFP) Alarmantno upozorenje: Zbog ljudskog djelovanja ugroženo milijun vrsta, u pitanju i opstanak čovječanstva

Ekološki osviješten odgoj ondje se provodi već deset godina, a za djecu ima brojne koristi. Pedagoginja Iva Baldo Karlić rekla je da djeca "to ne shvaćaju kao neku zadaću, već im je normalno odvajati otpad i paziti na bilje".

Svojim radom vrtić pridonosi i široj zajednici.

"Svake godine naši predškolci posade 500 sadnica crnog bora, a to se kroz šest godina popelo na 3000 sadnica", rekla je Dajana Jerčinović, ravnateljica dječjeg vrtića.

Program eko-škole provodi se u 340 odgojno obrazovnih ustanova diljem Hrvatske.

"To se radi kako bi jedan dio svoje negativne energije ili viška energije koju imaju potrošili na vrtu u nekakvim važnim i dobrim aktivnostima", rekao je Tomislav Milek, ravnatelj osnovne škole.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr