Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Niske temperature i kiša trajat će još nekoliko dana, pogledajte kada stiže (toplija) promjena

Trg kralja Tomislava (Foto: Dnevnik.hr)
Trg kralja Tomislava (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Trg kralja Tomislava (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
U utorak ujutro minusa je bilo u gotovo cijeloj unutrašnjosti, ali ni na moru nije bilo puno toplije. Minimalna temperatura je uz obalu bila oko 5 stupnjeva. Uz jaku, olujnu, na udare i orkansku buru činilo se kao da su su se minusi vratili.

Za zimski ugođaj se u gorju pobrinuo i snijeg kojeg je najviše palo u Begovom Razdolju, a zabijelilo se i iznad Zagreba. Naime na Sljemenu je snježni pokrivač bio visok 7 centimetara. Nisu to neke prevelike količine snijega, ali promjena je itekako velika. U srijedu nastavljamo u sličnom, hladnom tonu, doduše bit će manje vjetrovito.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Kakva će biti najavljena promjena vremena? Što sve možemo očekivati donosi meteorolog Ivan Čačić Ilustracija Crveni meteoalarm Stiže velika promjena vremena, ponegdje će padati i snijeg: U jednom dijelu Hrvatske vrijeme će biti izuzetno opasno

Ujutro će još uvijek biti dosta sunčana vremena, vjetar slabiji, ali i dalje sjevernog smjera. Na moru će još ponegdje puhati umjerena bura. Srijeda ujutro bit će hladnija od jutra u utorak. U unutrašnjosti od -5 do 1 pa je moguć i mraz, dok će na moru biti od 2 do 6 stupnjeva.

Od sredine dana će u zapadnim predjelima biti oblačnije, a krajem dana su moguće i nove oborine, uglavnom kiša. Puhat će slab vjetar, a temperatura tijekom dana oko 12 stupnjeva.

Oblačnije će biti i na istoku, ali uglavnom suho. Uz slab vjetar i ovdje do najviše 13 stupnjeva.

Na sjevernom Jadranu i u gorju će postupno biti sve oblačnije, pa će već od sredine dana biti i oborina, na moru kiše ili pljuskova, a u gorju i snijega. Zapuhat će jugozapadnjak, a temperautra od 9 do 12 stupnjeva.

U Dalmaciji u nastavku dana bit će djelomice sunčano, sjevernije je moguća kiša ili poneki pljusak. I ovdje će buru zamijeniti jugo, a temperatura oko 12 stupnjeva.

U četvrtak i petak ostaje nestabilno pa i dalje može pasti nešto malo kiše. Za vikend očekujemo sunčanije i stabilnije, ali i toplije vrijeme. I tijekom jutra i tijekom dana će temperatura porasti pa će nam se ponovno vratiti proljetni ugođaj.

I na moru kraj radnog dijela tjedna neće biti stabilan pa bi i dalje moglo pasti malo kiše ili poneki pljusak, u četvrtak će zapuhati umjerena i jaka bura. I ovdje za vikend sunčano i toplo.

Dakle, i dalje će biti hladno, a u srijedu krajem dana ponovno nestabilno s povremenim oborinama. Dok nas za vikend čeka sušta suprotnost, sunčanije i toplije vrijeme.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene