Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I dalje kiša

Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje početkom sljedećeg tjedna

I dalje nas prati hladno i kišovito vrijeme, a detalje o vremenskoj prognozi za početak tjedna donosi meteorolog Dario Brzoja.

U Splitu je u kratkom vremenu pala obilna kiša pa je nastala i urbana poplava, no kako se njihova učestalost sasvim se logično postavlja i pitanje otpornosti naših gradova na vremenske nepogode. Uz zastarjele odvodne sustave, jedan od velikih problema, koji možda nije ovdje trenutno slučaj, ali svakako i ne pomaže je preizgrađenost, odnosno betonizacija te premali broj gradskih parkova i drugih zelenih površina.

Centar ciklone koja nam je donijela oborine pomiče se južnije, no još uvijek će se zadržavati u blizini pa će kiše na jugu biti i sutra. Sa sjevera tijekom dana pak postupna stabilizacija.

U ponedjeljak ujutro će u većini zemlje biti pretežno oblačno, povremeno s oborinama. Na istoku malo kiše, zapadnije susnježica, a u gorju i snijeg. Pokoji pljusak tijekom noći moguć je i na Jadranu, dok će onih grmljavinskih biti uglavnom na jugu.

Puhat će umjerena i jaka bura, s olujnim udarima, a tijekom dana će jačati i širiti se i na jug. Tu će u početku još puhati jugo i istočnjak. Temperatura na kopnu od -2 do 2, a na moru od 5 na sjevernom do 11 stupnjeva na južnom dijelu.

Pročitajte i ovo Duško Gabrilo Čeka ih besana noć U Dicmu opet pada jaka kiša, mještani pokušavaju spasiti što se da: "Od jutra zovem vatrogasce, nitko nije došao, pomažu nam obitelj i prijatelji"

Pročitajte i ovo Eruptirao vulkan u Indoneziji - 2 STRAVA NA INDONEZIJSKOM OTOKU Brojni poginuli i nestali u erupciji vulkana, u tijeku potraga: "Bilo je potpuno mračno i zastrašujuće"

U središnjoj Hrvatskoj od sredine dana i poslijepodne slijedi lagano kidanje naoblake. Puhat će slab do umjeren sjeveroistočnjak, a temperatura će biti između 3 i 5 stupnjeva.

Manje oblaka prema kraju dana i u Slavoniji. Na krajnjem istoku jedino bit će moguće još malo kiše. Uz umjeren sjeverozapadnjak, očekujemo samo 3 do 4 stupnja.

U gorskoj Hrvatskoj veći dio dana ipak oblačno, povremeno uz malo snijega, češće u Lici. Nošena burom pokoja pahulja može zalepršati onda i podno Velebita. Inače, bura umjerena i jaka, s olujnim, ali moguće i orkanskim udarima. Temperatura se u gorju neće previše odmaknuti od nule, dok će sjevernom Jadranu biti oko 9, 10 stupnjeva. Uz buru, činit će se i hladnije.

Do kraja dana bura će se proširiti na veći dio obale. Poslijepodne će u Dalmaciji biti uglavnom umjereno ili pretežno oblačno, a na jugu i nestabilno i dalje uz mogućnost za grmljavinske pljuskove. Temperatura od 10 do 13 stupnjeva, jedino u zaleđu ipak dosta hladnije.

U utorak i srijedu vrijeme će biti stabilnije, barem djelomice sunčano, ujutro ponegdje s maglom. Krajem srijede sa zapada novo naoblačenje, a u gorju već i nove oborine. U četvrtak će potom posvuda prevladavati oblačno, s kišom, susnježicom i snijegom.

I na moru u utorak i veći dio srijede dosta sunca, nakon čega slijedi naoblačenje, a do kraja dana na sjevernom dijelu i kiša. U četvrtak su na Jadranu potom mogući izraženiji pljuskovi te obilnija oborina. Buru će u srijedu zamijeniti jugo, a u četvrtak na sjevernom dijelu ponovno će zapuhati bura. Do kraja tjedna se onda nadamo ljepšem vremenu.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene