Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čeka ih besana noć

U Dicmu opet pada jaka kiša, mještani pokušavaju spasiti što se da: "Od jutra zovem vatrogasce, nitko nije došao, pomažu nam obitelj i prijatelji"

Aktualno Galerija Duško Gabrilo Duško Gabrilo Foto: DNEVNIK.hr +0 Susjedi pomažu obitelji u Dicmu Galerija 1/2 >>
Cetinski kraj pogodilo je nevrijeme s kišom. Najveće probleme stvorilo je stanovnicima Dicma, gdje su poplavljene obiteljske kuće nakon što se izlila rječica Suvoja. Dio mještana je evakuiran.

19:15 Reporter Nove TV Ivan Kaštelan za Dnevnik je iz Dicma izvijestio kako jaka kiša ne prestaje padati i mještane čeka teška noć. Vatrogasci će imati posla cijelu noć, izvlače jedan automobil koji je zapeo u vodenoj bujici. Kaštelan je razgovarao s mještaninom Duškom Gabrilom, čije su dvije kuće poplavile.

Gabrilovi ukućani će prespavati kod susjeda, jer im je sve uništeno. Sad je, kako ističe, čitava obitelj u velikom problemu. Kaže kako je 1959. bila u Dicmu velika poplava, ali nikad ovako. Ogorčen je, jer, kako kaže, vatrogasci nisu došli na teren. Pomažu mu prijatelji i susjedi.

"U podne je već sve bilo poplavljeno. Moja djeca, prijatelji i zetovi pomažu, večeras moramo bdjeti", kazao je Gabrilo.

17:25 Za promet jednim trakom otvorena je cesta D1 u Dicmu. Promet se, kako je izvijestila policija, odvija uz policijsku regulaciju.

17:00 Vatrogasci su intervenirali na tridesetak objekata, a dio ih se brani vrećama s pijeskom. Još uvijek je zbog poplave zatvorena državna cesta D1.

Biserka iz Dicma za Vijesti Nove TV kazala je kako su im obje kuće poplavljene, a unutra je sve propalo. 

"Ništa nismo uspjeli spasiti", kazala je očajna mještanka.

Stanovnici Dicma kažu kako još ovakva poplava nije zabilježena.

"Što više metem, više vode ulazi", žale se ljudi čije su kuće poplavile.

Načelnik Maretić poručio je kako će noć biti burna, a dežurne ekipe ispumpavat će vodu iz svih kuća.

16:40 Načelnik Općine Dicmo i lokalnog Stožera civilne zaštite Petar Maretić za DNEVNIK.hr je kazao kako je održan hitni sastanak s mještanima, članovima Civilne zaštite i vatrogascima, a dogovorena su cjelonoćna dežurstva na poplavljenom području.

Voda je ušla u nekih desetak kuća, no za sada nema potrebe za evakuacijom, jer su uglavnom poplavljeni podrumi i dijelomično prizemlja. U kućama se, kaže, može noćiti.

Maretić, koji je s dežurnim ekipama na terenu od jutra, smiruje situaciju i poručuje kako nema razloga za paniku, svim mještanima bit će pružena pomoć.  

16:10 Vatrogasci pune vreće s pijeskom, neki mještani za lokalne medije kazali su kako je pomoć došla kasno, prizemlja kuća su potpuno pod vodom.

15:20 U poplavama koje su nastale uslijed obilnih kiša poplavljeno je desetak kuća u Dicmu, kazao je za DNEVNIK.hr načelnik općine Petar Maretić u nedjelju rano poslije podne.

Sve dežurne službe hitno su izašle na teren pružiti pomoć mještanima - vatrogasci, policija, svi pripadnici stožera i mještani, potvrdio nam je Maretić.

15:15 Reporter Nove TV Ivan Kaštelan na putu za Dicmo snimio je poplavljeno područje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ogoljena s jedne strane FOTO/VIDEO Benzinska postaja koju je bujica gotovo odnijela prkosi snazi prirode

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna USKORO POPIS ŠTETE Dan nakon poplave u Zagrebu: Sanacija u tijeku, promet Selskom zatvoren još nekoliko dana

Sinjski gradonačelnik Miro Bulj upozorio je vozače da idu preko Krušvara i kazao kako je bi Hrvatske vode trebale napraviti svoj posao.

 14:40 Zbog obilnih oborinskih voda, državna cesta D1 u Dicmu zatvorena je za promet osobnim vozilima, a prema Sinju se prometuje pravcima Dugopolje-A1- Bisko, izvijestila je u nedjelju rano poslije podne splitska policija.

 

 

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 


 

 

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene