Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Ove godine proljeće stiže ranije? Meteorolog otkriva kakvo nas vrijeme očekuje za vikend

Idućih dana vrijeme će biti nešto promjenjivije, ali bez neke posebne drame. Bit će povećane naoblake, a mjestimice i mogućnosti za malo kiše. No bit će i sunčanih razdoblja pa bi se moglo reći da će biti od svega po malo, ali će zato vrijeme biti iznadprosječno toplo.

U subotu ujutro očekuje nas djelomice sunčano vrijeme s promjenjivom naoblakom. Visokih, tankih prozirnih oblaka bit će gotovo posvuda, a onih konkretnijih, što u potpunosti zaklanjaju sunce, bit će najviše u gorskoj Hrvatskoj, na sjevernom Jadranu oko Rijeke, te u unutrašnjosti Dalmacije. Upravo u tim krajevima, osobito sjevernije, ujutro postoji i mala mogućnost za koju kap kiše.

Tijekom subotnjeg jutra puhat će slab do umjeren jugozapadnjak, poslijepodne u unutrašnjosti u jačanju. Ni ujutro neće biti osobito hladno: na kopnu će temperatura iznositi od tri do sedam, a na Jadranu većinom između pet i 10 stupnjeva.

U središnjoj Hrvatskoj će u najtoplijem dijelu dana biti proljetnih 17-18 stupnjeva. Bit će i vjetrovito, puhat će povremeno jak jugozapadnjak, osobito u višim predjelima, recimo na Medvednici, dok će se na nebu izmjenjivati sunce i oblaci, pri čemu će sunce često izgledati magličasto i ne prejako.

Slično će biti i u Slavoniji i Baranji. Ondje će biti djelomice sunčano i vjetrovito, a sredinom dana i poslijepodne puhat će uglavnom umjeren jugozapadnjak i zapadnjak. Osim toga, bit će dosta toplo uz temperaturu između 15 i 18 stupnjeva, rekao je meteorolog Dnevnika Nove TV Darijo Brzoja.

Najoblačnije vrijeme očekuje se u gorskoj Hrvatskoj, a dijelom i na sjevernom Jadranu. Rijetko je pritom moguća i kap kiše. Na moru će puhati slab do umjeren, a u gorju i jak jugozapadnjak koji na udare može biti olujan. Upravo zato jedino upozorenje za subotu stoji za gorske krajeve zbog tih udara olujnog jugozapadnjaka, ali će i ondje biti relativno toplo uz temperaturu uglavnom između 10 i 15 stupnjeva.

U Dalmaciji će biti djelomice sunčano. Više oblaka i promjenjivije vrijeme očekuje se u zaleđu, gdje postoji i mala mogućnost za kap kiše. Puhat će slabo do umjereno jugo i jugozapadnjak, a temperatura će najčešće biti oko 15 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Spasioci u Turskoj Stravični prizori Hrvatski spasioci vratili se iz Turske, dobit će psihološku pomoć: "Već na prvoj intervenciji imali smo situaciju..."

Pročitajte i ovo Davor Filipović, ministar gospodarstva i održivog razvoja Inflacija i uvođenje eura Filipović predstavio aplikaciju za praćenje cijena: "Građani će sami moći vidjeti tko je prema njima korektan"

Na kopnu će se isto vrijeme zadržati i idućih nekoliko dana – toplo i najčešće bez oborina. Malo je kiše u nedjelju moguće u gorju. Početkom novog tjedna većinom će biti sunčano, a umjerene naoblake bit će tek povremeno. Povremeno će puhati umjeren jugozapadnjak.

Na Jadranu će u nedjelju vrijeme biti promjenjivo uz mogućnost za malo kiše na sjevernom dijelu. Potom će većinom biti sunčano i mjestimice s umjerenom naoblakom. Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak, u ponedjeljak prolazno i sjeverozapadnjak. U utorak će biti dovoljno mirno da na sjevernom dijelu ponegdje može biti i jutarnje magle, a vrijeme će tijekom narednih dana i svugdje biti relativno toplo.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene