Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Pripremite se na promjenu vremena i ponesite kišobrane! Za vikend susnježica i snijeg

Meteorolog Dnevnika Nove TV Ivan Čačić otkriva kakvo nas vrijeme očekuje idućih dana.

U četvrtak uglavnom oblačno osobito u Dalmaciji gdje će uz kišu biti i grmljavine. Uvod je to u dane s oborinama na koje od petka do početka idućeg tjedna valja računati i u cijeloj zemlji. Promjena vremena posljedica je vrlo uvjerljivog jačanja sredozemne ciklone s kojom će najprije na Jadran, a zatim i u sve naše krajeve, stizati vlažan i nestabilan zrak.

U takvim okolnostima će u četvrtak ujutro na Jadranu i u predjelima uz Jadran prevladavati oblačno s kišom. U Dalmaciji su mogući izraženi pljuskovi i grmljavina. U kontinentalnom području mjestimice magla i slab mraz.

Na većem dijelu Jadrana umjereno i jako jugo. Jedino će na sjevernom Jadranu još puhati umjerena bura. Najniža jutarnja temperatura zraka od -4 do 1, na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije između 5 i 10, na jugu i do 13 Celzijevih stupnjeva, izvijestio je meteorolog Ivan Čačić u Dnevniku Nove TV.

U Središnjoj Hrvatskoj pretežno oblačno, prijepodne ponegdje s maglom i mogućom rosuljom. Potkraj dana mjestimice može pasti malo kiše. Vjetar slab, a najviša dnevna temperatura od 4 do 6 stupnjeva.

U istočnim predjelima pretežno oblačno i uglavnom suho, mjestimice uz slab do umjeren jugoistočnjak. Poslijepodne su moguća i sunčana razdoblja. Temperatura zraka poslijepodne od 5 do 7 stupnjeva.

U Gorskoj Hrvarskoj i na Jadranu pretežno oblačno s kišom koja će na Jadranu ponegdje biti i obilnija. Uglavnom na otocima, moguć je i pokoji pljusak. Na Jadranu u prvom dijelu dana bura, a zatim će vjetar prolazno okrenuti na jugo. Temperatura zraka u gorju od 3 do 8, u unutrašnjosti Istre oko 9, a na Jadranu od 12 do 16 stupnjeva.

U Dalmaciji pretežno oblačno s kišom, pljuskovima i grmljavinom koji će, ponajprije u drugom dijelu dana, ponegdje biti i izraženiji uz obilnu oborinu, osobito na otocima. Puhat će umjereno i jako jugo. Temperatura zraka od 13 do 16 stupnjeva.

U slijedećim danima u unutrašnjosti umjereno i pretežno oblačno povremeno s kišom. Za vikend kiša će prijeći u susnježicu i snijeg, najprije u višim predlima, a uz pad temperature zraka krajem nedjelje, ponegdje i u nizinama. U nedjelju će povremeno puhati umjeren sjeveroistočnjak i sjeverac.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna potopljene čak i kuće FOTO Pogledajte kako izgleda područje Sarajeva nakon velikih poplava: Aktiviralo se i klizište

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Promjena vremena FOTO Zimska čarolija? Snijeg i led okovali Zavižan: "Prošli tjedan jesen, ovaj tjedan zima"

Na moru nestabilno s kišom ponegdje i obilnom oborinom, osobito u Dalmaciji gdje će biti izraženijih pljuskova i grmljavine. U petak će prolazno zapuhati umjeren sjeverozapadnjak. Vjetar će zatim okrenuti na jugozapadni i južni koji će jačati na jak, na udare moguće i olujan, osobito u Dalmaciji.

Ušli smo u razdoblje zimskih uvjeta na cestama koji skrivaju mnoge opesnosti. Vjerujem kako nije suvišno vozačima, pogotovo početnicima, skrenuti pozornost na mostove i nadvožnjake na kojima se najprije stvara poledica zbog dvostrukog ohlađivanje podloge, dakle ne samo s gornje strane već i s donje.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene