Snijeg na Zavižanu - 2
Snijeg na Zavižanu - 2 Foto: Twitter/DHMZ/Dragutin Vukušić

Zahladnjenje i snažan vjetar na Zavižan su donijeli snijeg i led.


Na nadmorskoj visini od 1594 metra voditelj Meteorološke postaje Zavižan Dragutin Vukušić snimio je fotografije koje je na društvenim mrežama objavio Državni hidrometeorološki zavod.

Vezani članci Katarina Jusić VIDEO Pao prvi ozbiljniji snijeg! U utorak malo stabilnije, ali metorolog predviđa kad će nove oborine Domagoj Mikić na Zavižanu - 1 I na debelim minusima HGSS-ovci imaju posla: "Ljudi često steknu krivi dojam"

Zavižan je jedan od najpoznatijih lokaliteta u Nacionalnom parku Sjeverni Velebit. Planinarski dom Zavižan na 1594 metra nadmorske visine ujedno je i najstarija visinska meteorološka postaja u Hrvatskoj.

Posao meteoroloških motritelja na postaji Zavižan već nekoliko generacija obavljaju članovi obitelji Vukušić koji su ujedno i domari planinarskog doma pa je on za posjetitelje otvoren i u zimskim mjesecima.

Snijeg na Zavižanu - 2 Snijeg na Zavižanu - 1 (Foto: Twitter/DHMZ/Dragutin Vukušić)

Zima na Zavižan dođe rano i traje dugo. Jedna od najdužih zabilježenih zima trajala je od 29. studenoga 2012. godine do 11. svibnja 2013. godine.

Zavižan je tada ukupno 164 dana bio pod snijegom. Zabilježen je i rekord u visini snijega, 21. ožujka 2013. godine visina mu je bila čak 322 cm.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju