Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Promjena vremena

FOTO Zimska čarolija? Snijeg i led okovali Zavižan: "Prošli tjedan jesen, ovaj tjedan zima"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zahladnjenje i snažan vjetar na Zavižan su donijeli snijeg i led.

Na nadmorskoj visini od 1594 metra voditelj Meteorološke postaje Zavižan Dragutin Vukušić snimio je fotografije koje je na društvenim mrežama objavio Državni hidrometeorološki zavod.

Pročitajte i ovo Ilustracija diljem zemlje Dramatična promjena vremena: Stižu veliki pad temperature i snijeg, DHMZ upalio upozorenja Snježna oluja, ilustracija Snijeg, vijavice i obilna kiša DHMZ objavio detaljnu prognozu uoči dramatične promjene vremena: Još sutra stabilno, a onda slijedi prava vremenska sapunica

Zavižan je jedan od najpoznatijih lokaliteta u Nacionalnom parku Sjeverni Velebit. Planinarski dom Zavižan na 1594 metra nadmorske visine ujedno je i najstarija visinska meteorološka postaja u Hrvatskoj.

Posao meteoroloških motritelja na postaji Zavižan već nekoliko generacija obavljaju članovi obitelji Vukušić koji su ujedno i domari planinarskog doma pa je on za posjetitelje otvoren i u zimskim mjesecima.

Zima na Zavižan dođe rano i traje dugo. Jedna od najdužih zabilježenih zima trajala je od 29. studenoga 2012. godine do 11. svibnja 2013. godine.

Zavižan je tada ukupno 164 dana bio pod snijegom. Zabilježen je i rekord u visini snijega, 21. ožujka 2013. godine visina mu je bila čak 322 cm.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene