Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Napokon stiže proljetno vrijeme: Nedjelja će biti prigodna za druženje na otvorenom, a u narednim će danima biti sve toplije

Damjana Ćurkov (Foto: Dnevnik.hr)
Damjana Ćurkov (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Damjana Ćurkov (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Napokon ćemo u proljeću i osjetiti proljetno vrijeme. Osim što će uz pomicanje sata dani biti duži, i obilježja vremena bit će bliža godišnjem dobu u kojem se nalazimo. Već u subotu je bilo sunčanije a i toplije: desetak stupnjeva izmjereno je i diljem unutrašnjosti, što je u usporedbi s prethodnim danima osjetno toplije. Nešto hladnije je i tijekom dana bilo na istoku zemlje, ali to će se već tijekom nedjelje promijeniti, tako da će vrijeme u gotovo cijeloj zemlji biti za ugodno druženje na otvorenom i boravak u prirodi. Jedino će se u Dalmaciji zadržati više oblaka, a moguće je i malo kiše.

U nedjelju ujutro na jugu Hrvatske, uglavnom na otocima, bi uz više oblaka moglo pasti još malo kiše. U ostatku zemlje će biti barem djelomice sunčano, a u kopnenim predjelima je moguća magla. Na sjevernom Jadranu će puhati bura, a prema jugu istočnjak ili jugo. Temperatura na kopnu će biti od minus pet u Lici pa do nule u središnjim krajevima, dok će na Jadranu iznositi između četiri i sedam stupnjeva.

Vrijeme tijekom nedjelje

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Uskoro nam se vraća nestabilno vrijeme: Meteorolog otkriva kada stiže nova promjena Sunčan dan u Zagrebu Vremenska prognoza Planirate kraj tjedna provesti otvorenom? Meterolog otkriva kakvo vas vrijeme čeka

U središnjim krajevima će u nastavku dana biti djelomice sunčano. Puhat će slab vjetar a temperatura će iznositi oko devet ili 10 stupnjeva.

U Slavoniji će u drugom dijelu dana biti djelimice ili pretežno sunčano, uz slab istočnjak. Temperatura će biti viša od one u subotu, kretat će oko 10 stupnjeva.

U gorju djelomice, a na sjevernom Jadranu i pretežno sunčano. Puhat će slab do umjeren jugo i istočnjak, krajem dana će ponovno zapuhati bura. Temperatura će u gorju iznositi od pet do sedam, a na obali između 11 i 13 stupnjeva.

U Dalmaciji će biti promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima. Još malo kiše može pasti uglavnom u unutrašnjosti te na krajnjem jugu. Ondje će i dalje puhati jugo i istočnjak, a na sjeveru Dalmacije bura.

Oblačno će biti tek sredinom tjedna

Sljedeća tri dana na kopnu će biti slično vrijeme, a može biti i malo toplije. Tek će krajem srijede biti više oblaka, a prema noći na četvrtak i nove kiše.

Na Jadranu će u narednim danima biti pretežno sunčano, a u Dalmaciji i dalje uz povremeno više oblaka može pasti malo kiše. Tijekom srijede će uz porast naoblake kiše biti i na sjevernom dijelu, a tada će zapuhati i umjereno i jako jugo.

Dakle, pred nama su dani vremenom primjereniji dobu godine u kojem se nalazimo. Još u nedjelju ujutro će biti hladno, ali danju i toplije nego u subotu. Sljedećeg će tjedna porasti i jutarnja i dnevna temperatura.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene