Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Predstojeći vikend obilježit će "zimsko proljeće", ali uskoro stiže promjena

Darijo Brzoja (Foto: Dnevnik.hr)
Darijo Brzoja (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Darijo Brzoja (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Kao i u petak, vrijeme će ovog vikenda biti iznadprosječno toplo, mnogo toplije nego što je to za ovo doba godine uobičajeno.

U kopnenom području temperatura može porasti i do 15 ili 16 stupnjeva, što je desetak stupnjeva više od uobičajenih dnevnih maksimuma karakterističnih za siječanj. Jednako toplo bit će i na Jadranu, s tim da je na moru prosjek nešto viši, pa su ovakve temperature zimi ipak malo učestalije nego što je slučaj za kontinentalni dio zemlje.

Pročitajte i ovo Sunčan dan u Zagrebu Vremenska prognoza Planirate kraj tjedna provesti otvorenom? Meterolog otkriva kakvo vas vrijeme čeka Ilustracija vremenska prognoza Isplati li se vaditi roštilj za Praznik rada? Darijo Brzoja otkriva kakvo nas vrijeme očekuje

Tlak zraka postupno raste, no atmosferski sustavi bit će posloženi tako da će podržavati jako jugozapadno strujanje u višim slojevima atmosfere pri čemu će nam idućih dana sa Sredozemlja stizati topao zrak.

Jutro

Na sjevernom Jadranu postoji mogućnost kiše, a isto je vrijeme moguća je i južnije i u gorju. U kopnenom dijelu u subotu će uglavnom biti djelomice sunčano. Na istoku je rano moguća i kratkotrajna magla.

Na drugim mjestima vrijeme će biti promjenjivije, dakle uz malo kiše ili pokoji pljusak. Puhat će slab do umjeren jugozapadni i južni vjetar, a na Jadranu će većinom puhati umjereno i jako jugo. Temperatura u unutrašnjosti će ujutro biti od 3 do 7, a na moru između 9 i 13 Celzijevih stupnjeva.

Središnja Hrvatska

U središnjoj Hrvatskoj će poslijepodne biti pretežno sunčano, uz uglavnom slab ili umjeren jugozapadnjak. Bit će vrlo toplo za ovo doba godine, uz temperature do čak 17 stupnjeva.

Slavonija

Biometeorološke prilike će na kontinentu biti povoljnije nego u petak, osobito u Slavoniji i Baranji. I ondje će biti toplo, uz temperaturu koja će sredinom dana i tijekom ranog poslijepodneva biti oko 15 stupnjeva.

Sjeverni Jadran

U gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu vrijeme će biti promjenjivije. Gorski krajevi i Jadran imat će povremeno više oblaka, pri čemu je moguće i malo kiše. Na moru će puhati umjereno i jako jugo, a jakih udara jugozapadnog vjetra može biti u gorskoj Hrvatskoj. Najviša dnevna temperatura u gorju će iznositi od 10 do 15, a na moru između 14 i 16 stupnjeva.

Dalmacija

I u Dalmaciji će vrijeme biti promjenjivije, no na malo je mjesta moguća kiša. Na moru će puhati umjereno i jako jugo, a temperatura će uglavnom biti iznad prosjeka, od 14 do 17 stupnjeva.

Vrijeme na kopnu u naredna tri dana

Idućih će dana na kontinentu biti iznadprosječno toplo. U početku će još biti i djelomice sunčano, a više oblaka očekuje se u ponedjeljak. U utorak slijedi kišovitije vrijeme.

Vrijeme na moru u naredna tri dana

Na Jadranu će svih ovih dana biti promjenjivije, uz jaku južinu i mjestimičnu mogućnost kiše. U utorak će doći do jačeg naoblačenja, s vjerojatnom pojavom obilnije kiše i pljuskova. Ipak, i dalje će biti toplije od prosjeka.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene