Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VODITE RAČUNA O BURI

Stiže promjena vremena: Provjerite prognozu za produženi uskrsni vikend

Kakvo nas vrijeme očekuje za Uskrs otkriva meteorolog Darijo Brzoja u vremenskoj prognozi.

Nakon nekoliko dana pravog proljeća stiže promjena vremena. Za vikend će biti, u prvom redu, vjetrovito, a onda i svježije. Moguće je i malo kiše ili pokoji pljusak u subotu, no dane pred nama više će obilježiti svježina, nego neka ozbiljnija kiša.

Pročitajte i ovo Kiša, ilustracija Upaljen meteoalarm Stiže velika promjena vremena: Izdano upozorenje zbog jakih pljuskova i grmljavine Stiže promjena vremena Vremenska prognoza Narednih dana očekuje nas pogoršanje vremena, do kada će trajati otkriva meteorolog Vikić-Topić

Posebno vjetrovito bit će na Jadranu gdje će bura na mahove biti olujna, a u subotu bi podno Velebita moglo biti i orkanskih udara. Slično, dosta vjetrovito očekuje se i na sam Uskrs. Putujete li, onda, u svakom slučaju, ovih dana vodite računa o buri.

Preko naših krajeva premješta se frontalni sustav iza kojeg se gura hladan kontinentalni zrak. I u sljedećem tjednu će nam po visini strujati nestabilan hladniji zrak, kao dio visinskog vrtloga pozicioniranog nad Balkanom i istočnom Europom, mada će u prizemnom sloju tlak biti povišen.

Vrijeme ujutro

Vrijeme neće biti posve stabilno ni u subotu - očekuje nas djelomice sunčano jutro, uz promjenjivu naoblaku pri čemu je, uglavnom u unutrašnjosti, u Pokuplju i u Banovini lokalno moguće i malo kiše.

Zapuhat će umjeren, mjestimice jak vjetar sa sjevera, a na Jadranu umjerena i jaka bura, na sjevernom dijelu već od jutra s olujnim udarima. Južnije zapadnjak i sjeverozapadnjak, ali isto u okretanju na buru.

Jutarnja temperatura, u kopnenim krajevima bit će od 6 do 10, a na Jadranu između 8 i 12 stupnjeva.

Vrijeme tijekom dana

Slično će se zadržati i poslijepodne. Na kopnu djelomice sunčano, no ne i stabilno. Bit će vjetra, puhat će umjeren i jak sjeverac i sjeveroistočnjak, pri čemu u Podravini i Međimurju može biti i olujnih udara.

Temperatura, većinom od 14 do 17 stupnjeva.

I Slavoniju i Baranju očekuje promjenjivije vrijeme. Sunčana razdoblja uglavnom zapadnije u regiji, a malo kiše navečer na istoku.

Puhat će sjeverac i sjeverozapadnjak te kao i na zapadu bit će osjetno svježije nego ovih dana. Očekuje se 14 do najviše 17 stupnjeva. Uz oblake i vjetar, moglo bi se činiti i hladnije.

U gorju će tijekom dana tu i tamo pasti malo kiše, a najčešće će i prevladavati oblačno. Sunčanije, na sjevernom Jadranu.

Puhat će umjerena i jaka bura s olujnim udarima, a prema večeri će i jačati pa će podno Velebita biti i orkanskih udara. Oko 13 stupnjeva u gorju te dvadesetak u subotu na obali i otocima.

U Dalmaciji, a posebno u unutrašnjosti i na krajnjem jugu u subotu bi moglo biti pokojeg lokalnog pljuska - na jugu sredinom dana i nestabilnije, moguće i s grmljavinom.

Puhat će umjerena i jaka bura, jačat će prvo na sjeveru, a temperatura će biti oko 20 do 23 stupnja.

Prognoza za sljedeća tri dana

U nedjelju, na Uskrs većinom će prevladavati sunčano, ali vjetrovito i dosta svježe u usporedbi s ovim tjednom. Svježina će se potom zadržati i dalje, bit će i oblačnije, osobito u utorak kad mjestimice opet može pasti i malo kiše.

Prognoza za nastavak tjedna još uvijek je vrlo nesigurna, vrijeme se ne može baš odlučiti u kojem će smjeru, pa najbolje pričekajte s planovima.

Na Jadranu će u početku biti pretežno sunčano i vjetrovito, uz jaku i olujnu buru koja u nedjelju mjestimice podno Velebita na mahove može biti i orkanska.

Od ponedjeljka će slabjeti, a već u utorak na sjevernom dijelu zapuhat će jugo s kojim će stizati oblaci i mjestimična kiša. Slijedeći tjedan, i na moru, u svakom slučaju svježije.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene