Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mokro i hladno

Vozači, oprez! Mokro, sklisko, u Gorskom Kotaru proglašeni zimski uvjeti!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Današnji dan provesti ćemo uglavnom ispod kišobrana, a u nekim su djelovima zemlje proglašeni i zimski uvjeti.

Uglavnom oblačno s mjestimičnom kišom - tako bi se moglo opisati današnje jutro. A što nas očekuje kasnije tijekom dana? U unutrašnjosti će se nastaviti promjenjivo do pretežno oblačno vrijeme. Povremeno će kišiti, ali može biti i izraženijih pljuskova. U Slavoniji se očekuju i sunčana razdoblja. Puhat će slab do umjeren vjetar s juga, a najviša dnevna temperatura bit će većinom između 9 i 12 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Nevrijeme u Zagrebu Žuti meteoalarm Nevrijeme pogodilo Zagreb: Na dio grada pala tuča, pogledajte koji su kvartovi najgore prošli Saharski pijesak iznad Varaždina, ilustracija Ljeto je uranilo Temperature do 30 stupnjeva, a onda nagla promjena: Danas nam stiže saharski pijesak, objavljeno upozorenje za neke građane

Na sjevernom Jadranu i u gorskoj Hrvatskoj poslijepodne će prevladavati oblačno, povremeno s kišom, na riječkom području uglavnom uz grmljavinu. Jako, ponegdje i olujno jugo, krajem dana okrenut će na jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura bit će između 10 i 14 stupnjeva, u gorju svježije, no uz južinu isto ne i jako hladno, mjerit će se od 8 do 10 stupnjeva.

>> Sredinom tjedna temperature se penju na oko 15 stupnjeva

U Dalmaciji će cijeli dan biti promjenjivo do pretežno oblačno, često uz jaku i obilnu kišu, te grmljavinu, osobito na krajnjem jugu. Puhat će jako i olujno jugo pri čemu temperatura može porasti i do 15 stupnjeva.

U Gorskom kotaru zbog snijega su proglašeni zimski uvjeti na većini državnih i županijskih cesta, uključujući staru cestu kroz Gorski kotar D3 na dionici Delnice-Vrbovsko, izvijestio je jutros HAK.

Snijeg mjestimice pada i u unutrašnjosti Dalmacije, u Imotskome i Aržanu. Autocesta A6 Rijeka-Zagreb je otvorena za sve skupine vozila, a mjestimice je razgažen snijeg na dionici od tunela Tuhobića do čvora Vrbovsko.

Jak vjetar puše na dionici autoceste A1 između čvorova Gospić i Gornja Ploča, vozi se uz ograničenje brzine od 60 km/h.

U ostalom dijelu zemlje kolnici su mokri i skliski od kiše.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene