Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Proljeće stiže za par dana

Sredinom tjedna temperature se penju na oko 15 stupnjeva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pred nama je novo pogoršanje vremena, tako ni biometeorološke prilike nisu baš sjajne, osobito na Jadranu.

U ponedjeljak bi moglo biti i obilnije kiše te izraženijih pljuskova s grmljavinom. Razlog je u ciklonalnom sustavu koji nam se približava sa zapada. U južnoj i jugozapadnoj struji već pritječe vlažan i nestabilan zrak.

Pročitajte i ovo Snijeg u Tršću, mjestu u Gorskom kotaru Proljeće na pauzi VIDEO Nevrijeme pogodilo Istru, grom zapalio kuću. U Gorskom kotaru pao snijeg Sunčan dan u Splitu Vremenska prognoza Pred nama je šarolik početak tjedna, barem što se tiče vremena: Meteorolog otkrio što nas čeka

Već u noći, a osobito prijepodne, u većini zemlje prevladavat će oblačno, povremeno s oborinama. Na nadmorskim visinama iznad 700 metara padat će snijeg. Mokrog snijega ili susnježice ujutro može biti i mjestimice u sjeverozapadnom području, a u Slavoniji slabe kiše koja će se smrzavati na tlu. Temperatura će biti oko nule.

>> Nikad kraja: Slijede nove tegobe!

Promjenjivo do pretežno oblačno vrijeme nastavit će se i poslijepodne. Povremeno će kišiti, ali može biti i izraženijih pljuskova. U Slavoniji se očekuju i sunčana razdoblja. Puhat će slab do umjeren vjetar s juga, a najviša dnevna temperatura bit će većinom između 9 i 12 stupnjeva.

Na moru se očekuje i obilnija kiša, nerijetko uz grmljavinu. Puhat će umjereno, jako, ali i olujno jugo. Na sjevernom Jadranu i u gorskoj Hrvatskoj poslijepodne će prevladavati oblačno, povremeno s kišom, na riječkom području uglavnom uz grmljavinu i obilnijom. Jako, ponegdje i olujno jugo, krajem dana okrenut će na jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura bit će između 10 i 14 stupnjeva, u gorju svježije, no uz južinu isto ne i jako hladno, mjerit će se od 8 do 10 stupnjeva.

U Dalmaciji promjenjivo do pretežno oblačno, često uz jaku i obilnu kišu, te grmljavinu; osobito na krajnjem jugu. Puhat će jako i olujno jugo pri čemu temperatura može porasti i do 15 stupnjeva.

Sredinom tjedna oko 15 stupnjeva

Promjenjivo oblačno vrijeme nastavit će se i dalje. U početku će biti i sunčanih razdoblja, a rijetko i malo kiše. Uz jugozapadnjak temperatura će sredinom tjedna dosegnuti 15-ak stupnjeva. U četvrtak uz jače naoblačenje, kiša će ponovno biti češća i rasprostranjenija. Zapuhat će i sjeverozapadnjak zbog čega će prolazno i zahladnjeti.

Slično u novom tjednu očekuje i Jadran. U utorak i srijedu djelomice sunčano, a samo mjestimice uz više oblaka rijetko je moguća i slaba kiša. Četvrtak i ovdje donosi jače naoblačenje te novu obilniju kišu i grmljavinske pljuskove. Uz sjeverozapadnjak i na moru će u četvrtak prolazno osvježiti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene