Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović izjavio je danas u Bruxellesu da će o izbornom kalendaru u Hrvatskoj odlučivati vladajuća većina.


Josipović je rekao i da bi on osobno volio da se (parlamentarni) izbori održe prije referenduma o pristupanju Europskoj uniji.

Vezani članci Slika nije dostupna Josipović: Šteta je da je Željka Markić tako isključiva Slika nije dostupna 'U ime obitelji' demantira i Karamarka i Josipovića

'Ne mogu nagađati kada će biti izbori, to naravno ovisi o vladajućoj većini. Znamo koje su ustavne odredbe i izbori će svakako biti u ustavnim rokovima s tim da bih ja osobno volio da izbori budu prije referenduma. Kako će se sada taj kalendar složiti i kakvo će biti dominantno raspoloženja na političkoj sceni to tek treba vidjeti', rekao je Josipović odgovarajući na pitanja hrvatskih novinara.

Predsjednik Josipović danas je završio dvodnevni posjet Bruxellesu, gdje se sastao s glavnim tajnikom NATO-a Andersom Foghom Rasmussenom, predsjednikom Europskog vijeća Hermanom Van Rompuyem te sudjelovao na summitu o zaštiti autorskih prava. (Hina)