Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Josipović iz Bruxellesa

'Volio bih da se izbori održe prije referenduma o EU'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski predsjednik Ivo Josipović izjavio je danas u Bruxellesu da će o izbornom kalendaru u Hrvatskoj odlučivati vladajuća većina.

Josipović je rekao i da bi on osobno volio da se (parlamentarni) izbori održe prije referenduma o pristupanju Europskoj uniji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Gospodarsko pitanje' Josipović: Nisam ni za ni protiv monetizacije Slika nije dostupna Podolnjak odgovorio Brkiću 'Molio bih da se moje ime ne spominje neutemeljeno u međustranačkim i političkim prijeporima'

'Ne mogu nagađati kada će biti izbori, to naravno ovisi o vladajućoj većini. Znamo koje su ustavne odredbe i izbori će svakako biti u ustavnim rokovima s tim da bih ja osobno volio da izbori budu prije referenduma. Kako će se sada taj kalendar složiti i kakvo će biti dominantno raspoloženja na političkoj sceni to tek treba vidjeti', rekao je Josipović odgovarajući na pitanja hrvatskih novinara.

Predsjednik Josipović danas je završio dvodnevni posjet Bruxellesu, gdje se sastao s glavnim tajnikom NATO-a Andersom Foghom Rasmussenom, predsjednikom Europskog vijeća Hermanom Van Rompuyem te sudjelovao na summitu o zaštiti autorskih prava. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene