Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sjednica Vlade

Plenković: "Politika ucjene ne vodi nikamo. Primijećene su male tenzije sa Slovenijom, ali naš je stav jasan"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada je na današnjoj sjednici između ostalog, donijela odluku o nagrađivanju operativnih vatrogasnih snaga i protupožarnih zračnih snaga za uspješnu provedbu zadaća u protupožarnoj sezoni.

Podsjetimo, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, nakon sastanka, novinarima je rekao da je odlučeno kako će iz proračunskih zaliha Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici dodijeliti 7,6 milijuna kuna.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković se hvalio Rafaleima, najavio i što će biti iduća ulaganja u vojsku Intervencija vatrogasaca doznajemo o čemu se radi Vatrogasaci na Trgu Krešimira Ćosića: Na teren stigli i plinara i elektra

Ante Sanader, predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice, rekao je da su se neki vatrogasci već unaprijed odrekli novca tražeći da se on uloži u opremu.

Na dnevnom je redu i nacrt prijedloga Zakona o zaštiti životinja te nacrt prijedloga Zakona o međunarodnom privatnom pravu.

Tijek sjednice Vlade pratite u nastavku:

10:24 Ministar unutarnjih poslova Dražen Bošnjaković predstavio je Nacrt konačnog prijedloga Zakona o međunarodnom privatnom pravu.

"On određuje koje se pravo i sudovi u nadležnosti sporovima s međunarodnim obilježljima. Preuzeli smo model koje koriste i Češka i Nizozemska i sadrži sve bitne odredbe vezane uz državljanstvo, bračne odnose i slično", kazao je Bošnjaković.

10:20 Vlada je usvojila i Nacrt konačnog prijedloga o Zakonu o zaštiti životinja

10:17 Premijer je potom podsjetio kako je ovo bila neugodna požarna sezona prilikom koje je došlo do velikih materijalnih sredstava, ali na sreću nitko nije stradao.

"Alocirali smo iz zaliha državnog proračuna 7,6 milijuna kuna", rekao je Plenković i dodao da će iz proračuna Ministarstva obrane dati 1,1 milijun kuna za nagradu pilota i mehaničara protupožarne eskadrile.

"Zaista su herojski odradili ovu sezonu naši piloti i mehaničari. Dio bespovratnih sredstava iz EU fondova iskoristit ćemo za nabavu vatrogasnih vozila i druge specijalističke opreme", rekao je Plenković.

10:14 Rekao je kako su primijećene male tenzije sa Slovenijom, ali stav Hrvatske je jasan.

"Otvoreno granično pitanje je otvoreno i spremni smo o njemu razgovarati na bilateralan način. Priprema se i posjet slovenskog premijera Cerara. Apeliram na Sloveniju da podrže Hrvatsku da bude članice OECD-a. Politika ucjena ne vodi nigdje", kazao je Plenković.

10:13 Kazao je i kako je za danas planirana sjednica Posebnog stručnog povjerenstva za provedbu Cjelovite kurikularne reforme na kojoj će članovi predstaviti plan za razvoj strategije.

10:12 Premijer je potom podsjetio na konferenciju vojne industrije i kazao da Hrvatska u tom pogledu ide u smjeru sa svjetskim trendovima

10:10 Na početku sjednice premijer Plenković kazao je kako je u posljednja dva tjedna dva puta imao posjetiti BiH.

"Razgovarao sam sa predstavnicima središnjih i lokalnih razina vlasti te predstavnicima Hrvata u BiH. Sredstva koja izdvajamo za BiH su prepoznata i izuzetno se cijeni sve što radimo. Razgovarali smo i o pitanju Pelješkog mosta. Naša je poruka jasna – dijalog s BiH i pojašnjenje svih tehničkih pitanja. To je za nas strateški projekt koji će, između ostalog, tijekom ljeta smanjiti gužve", kazao je Plenković.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene