Službenog komentara Vlade na nove mailove prema kojima se premijer Andrej Plenković sastajao s članovima tzv. grupe Borg nema, no neslužbeno su poručili kako je iz svega vidljivo da je odabrano ono rješenje za Agrokor u kojem se neće trošiti novac poreznih obveznika.

Galerija


Iz Vlade su zasad samo komentirali da su i današnji dokumenti, odnosno mailovi koje je objavio portal Index, potvrdili da je između opcija ponuđenih Vladi RH izabrana ona koja je mogla osigurati nastavak poslovanja Agrokora a da se u njega ne uloži državni novac, novac građana.

U Vladi također ističu da je u pripremi zakona odrađen veliki posao u kratkom roku koji je omogućio da Agrokor i danas uredno posluje. Dokument koji je objavljen, naime izričito potvrđuje da će savjetnike plaćati Agrokor, sama kompanija i da neće biti troška za državu, ali ne i koji će se savjetnici angažirati, poručuju neslužbeno iz Banskih dvora.

Vezani članci Gordan Jandroković, Andrej Plenković (Foto: Robert Anic/PIXSELL) Plenković o aferi Hotmail: "Nisam detaljno čitao mailove, uzet ću si vrijeme i sve analizirati" Mislav Bago u Dnevniku Nove TV (Video: Dnevnik Nove TV) - 1 Analiza Mislava Bage: "Plenković i Dalić su sad na brisanom prostoru, kao glineni golubovi koji čekaju novi projektil"

Premijer Plenković nije u Hrvatskoj već sudjeluje na summitu EU-Zapadni Balkan u Bugarskoj.

Podsjetimo, prema mailovima koji su danas objavljeni, premijer Plenković bio je upoznat s radom "tajne skupine Borg" na lex Agrokoru te se s njima sastajao u Banskim dvorima.