Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neslužbeno

Vlada o novim mailovima: "Nije potrošen novac građana"

Sjednica Vlade, arhiva (Foto: Pixell)
Sjednica Vlade, arhiva (Foto: Pixell) Pixell
Aktualno Galerija Banski dvori (Foto: Pixell) Banski dvori (Foto: Pixell) Foto: Pixell Sjednica Vlade, arhiva (Foto: Pixell) Sjednica Vlade, arhiva (Foto: Pixell) Foto: Pixell +0 Andrej Plenković (Foto: dnevnik.hr) Galerija 1/3 >>
Službenog komentara Vlade na nove mailove prema kojima se premijer Andrej Plenković sastajao s članovima tzv. grupe Borg nema, no neslužbeno su poručili kako je iz svega vidljivo da je odabrano ono rješenje za Agrokor u kojem se neće trošiti novac poreznih obveznika.

Iz Vlade su zasad samo komentirali da su i današnji dokumenti, odnosno mailovi koje je objavio portal Index, potvrdili da je između opcija ponuđenih Vladi RH izabrana ona koja je mogla osigurati nastavak poslovanja Agrokora a da se u njega ne uloži državni novac, novac građana.

U Vladi također ističu da je u pripremi zakona odrađen veliki posao u kratkom roku koji je omogućio da Agrokor i danas uredno posluje. Dokument koji je objavljen, naime izričito potvrđuje da će savjetnike plaćati Agrokor, sama kompanija i da neće biti troška za državu, ali ne i koji će se savjetnici angažirati, poručuju neslužbeno iz Banskih dvora.

Pročitajte i ovo Gordan Jandroković, Roberta Metsola, Andrej Plenković Ima ozbiljnog konkurenta Ugledni medij raspisao se o Plenkoviću, pogledajte gdje ga vide: "Bio bi to pozitivan signal..." Andrej Plenković, Ivan Penava Iz minute u minutu Je li HDZ blizu dogovora s DP-om? Grbin otkrio tko mu je sve dao podršku, analitičar o Milanoviću: "Napravio je grešku"

Premijer Plenković nije u Hrvatskoj već sudjeluje na summitu EU-Zapadni Balkan u Bugarskoj.

Podsjetimo, prema mailovima koji su danas objavljeni, premijer Plenković bio je upoznat s radom "tajne skupine Borg" na lex Agrokoru te se s njima sastajao u Banskim dvorima.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene