Na sastanku članova Privremenog vjerovničkog vijeća Agrokora i promatrača, novi izvanredni povjerenik Fabris Peruško i njegova zamjenica Irena Weber, uz podršku šireg tima iz Agrokora i savjetnika kompanije, postigli su napredak u usuglašavanju ključnih odredbi plana nagodbe, priopćeno je iz Agrokora.

Galerija Agrokor (Foto: Dnevnik.hr) +0 Irena Weber i Fabris Peruško (Foto: Dnevnik.hr)

Na sastanku Vijeća raspravljalo se o  nedavno objavljenim ažuriranim planovima održivosti, ključnim pravnim koracima u nastavku postupka, vremenskom okviru formiranja stalnog Vjerovničkog vijeća, pojedinostima strukture nagodbe te načinu tretiranja nepodmirenog graničnog duga.

Vezani članci Tomislav Tolušić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Tolušić o najavama tužbi nakon nagodbe o Agrokoru: "Država to sigurno neće platiti" Fabris Peruško i Irena Weber (Foto: Dnevnik.hr) Peruško: "Svi postaju taoci jednog vjerovnika, jer se Franck ponaša kao Agrokorova banka, a ne kao proizvođač kave"

U dogovoru s Privremenim vjerovničkim vijećem, kompanija će relevantne informacije koje su podijeljene s članovima PVV-a učiniti javno dostupnima 14. ožujka 2018. godine.

Razgovor o nepodmirenom graničnom dugu, koji su predstavnici dobavljača identificirali kao jednu od kritičnih točaka, rezultirao je prijedlogom mogućeg rješenja koje je načelno prihvatljivo i financijskim vjerovnicima i dobavljačima.

Sve su se strane usuglasile da će prijedlog ubrzano razraditi kako bi se osigurala široka podrška vjerovnika za plan nagodbe.

 “Zaista sam zadovoljan rezultatima sastanaka, postigli smo značajan napredak i uvjeren sam da ćemo do previđenog roka u travnju ove godine uspjeti dogovoriti načelne uvjete koji određuju okvire plana nagodbe. Veselim se sljedećem sastanku s ovom skupinom, kada ću vas moći ponovo izvijestiti o novim postignutim rezultatima”, kazao je Peruško.

Na kraju sastanka utvrđen je manji broj ključnih otvorenih pitanja. Dogovoreno je da će se ista skupina ponovo sastati radi rješavanja tih preostalih pitanja u tjednu koji počinje 19. ožujka 2018. godine.
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju