Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potpredsjednik Vlade

Tolušić o najavama tužbi nakon nagodbe o Agrokoru: "Država to sigurno neće platiti"

Fabris Peruško i Irena Weber (Foto: Pixell)
Fabris Peruško i Irena Weber (Foto: Pixell) Pixell
Aktualno Galerija +0 Fabris Peruško i Irena Weber (Foto: Pixell) Galerija 1/1 >>
Izvanredni povjerenik za Agrokor Fabris Peruško i njegova zamjenica Irena Weber jutros su stigli na sastanak u Banske dvore, gdje su premijera Andreja Plenkovića izvjestili o postizanju nagodbe.

"Nagodba je prihvaćena velikom većinom i time smo dokazali da je obuhvaćen širok krug vjerovnika, i to će nam olakšati budući posao", rekao je Peruško nakon sastanka.

Pročitajte i ovo Fabris Peruško i Irena Weber (Foto: Dnevnik.hr) Nove informacije o nagodbi u Agrokoru Peruško: "Svi postaju taoci jednog vjerovnika, jer se Franck ponaša kao Agrokorova banka, a ne kao proizvođač kave" Irena Weber i Fabris Peruško (Foto: Dnevnik.hr) Peruško zadovoljan Peruško nakon sastanka vjerovnika i dobavljača: "Uvjeren sam da ćemo do travnja dogovoriti uvjete za plan nagodbe"

Njegova zamjenica Irena Weber rekla je kako su na zajedničkom sastanku izvijestili premijera o jučer postignutoj nagodbi te kako se od sada "fokusiramo na povećanje profitabilnosti i prihoda, kao i povećanje efikasnosti svih kompanija".

Na pitanje o novom imenu Agrokora nisu odgovorili.

Ministar uprave Lovro Kuščević uoči sjednice Vlade poručio je kako je postizanje nagodbe "jedan od najvećih projekata Vlade", ali da je oko Agrokora ostalo još puno posla.

Maksim Poletajev, posebni savjetnik predsjednika Uprave Sberbanke za Agrokor, zadovoljan je jučerašnjim rezultatima glasanja o nagodbi.

Na pitanje imaju li plan za Agrokor, odgovorio je: "Naravno da imamo." 

Potpredsjednik Vlade Tomislav Tolušić poručio je pakl da troškove eventualnih tužbi neće platiti država. Ministar financija Zdravko Marić to pitanje nije želio komentirati poručivši da spekulacije ne komentira.

Podsjetimo, jučer je na ročištu u dvorani Dražen Petrović izglasana nagodba u Agrokoru, čime je završen mukotrpni proces pregovora koji je potresao gospodarsku i političku scenu Hrvatske.

Ako nagodba postane i pravomoćna, Ivica Todorić gubi vlasništvo, a njegovo mjesto zauzet će ruske banke, ali i domaće, američki fondovi, dobavljači.

Peruško je sinoć gostujući u Dnevniku Nove TV otkrio kakvu bi budućnost Agrokor mogao očekivati u mjesecima koji slijede.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene