Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traži smjenu vodstva

Vidović Krišto oplela po DORH-u: "Optužnica protiv Lovrena i Modrića najskandaloznija u novijoj povijesti"

Karolina Vidović Krišto
Karolina Vidović Krišto Foto: Patrik Macek/Pixsell
Zastupnica stranke Odlučnost i pravednost na konferenciji za medije je komentirala postupanje DORH-a prema dvojici nogometaša te je tu instituciju nazvala "mjernom jedinicom kršenja zakona".

Zastupnica stranke Odlučnost i pravednost Karolina Vidović Krišto ustvrdila je u petak da je odluka DORH-a da optuži "naše nogometne genijalce, Dejana Lovrena i Luku Modrića, jedan je od najskandaloznijih događaja novije hrvatske povijesti".

"Luka Modrić je najvrjedniji veleposlanik Hrvatske u svijetu, kojemu se svijet divi, a DORH želi nogometnu reprezentaciju koja je simbol hrvatske sreće i ponosa baciti u blato", kazala je Vidović Krišto na konferenciji za novinare.

Pročitajte i ovo Ilustracija Druga je (ne)radna nedjelja Donosimo detaljan popis trgovina i šoping-centara, provjerite kad su otvoreni

Na suđenju Ivi Sanderu, dodala je, niz svjedoka i optuženika nekoliko puta su mijenjali iskaze koje su dali pod prisegom i nitko od njih nije optužen, a Ratko Maček, koji je, kako je rekla, mijenjao iskaze dane pod prisegom, "ne samo da nije optužen za davanje lažnog iskaza nego je pravomoćno oslobođen svih drugih optužbi".

"Šta DORH svojim protuzakonitim radom čini hrvatskoj državi i njezinim građanima - štiti korupciju, što je dokazano na slučaju Žalac, kao i u privatizaciji CO-a u kojoj je građanima oteto 720 milijuna eura. U DORH-u su puni ormari korupcionaških predmeta što znači da protivno zakonu ne progoni kriminal, već ga skriva", ustvrdila je Vidović Krišto.

"DORH ne procesuira srbijanske ratne zločine, i to po nalogu Plenkovića i Pupovca, a Pupovca štiti jer je na skupu u Banja Luci, zajedno s osuđenim ratnim zločincima, negirao genocid u Banja Luci”, kritizirala je Vidović Krišto.

Vodstvo DORH-a mora biti trenutačno smijenjeno

"DORH je mjerna jedinica kršenja zakona, i optužnicama protiv Lovrena i Modrića je prešao granicu svojih zlouporaba", rekla je i istaknula da "vodstvo DORH-a mora biti trenutačno smijenjeno".

Pročitajte i ovo Spašena starica spašena starica HGSS pronašao baku nakon tri dana, a onda jednom fotografijom sve raznježio: "Darovala nam je najveći poklon zahvale"

Vidović Krišto je na konferenciji za novinare ustvrdila i da premijer Andrej Plenković i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković blokiraju rad Sabora s jedinim ciljem – onemogućiti parlamentarnu raspravu.

„Blokiranje Sabora ima jedan jedini cilj: onemogućiti nadzor rada vlade, i to je potpuno jasno. Jer, korumpirano-plenkovićevsko-jandrokovićevske strukture imaju paničan strah od transparentnosti, i vladavine prava. Plenkovićeve strukture su Poreznu upravu, Državni inspektorat te Agenciju za zaštitu tržišnog natjecanja u potpunosti blokirale kako bi odabrane strukture mogle zlouporabama pljačkati hrvatske građane", ustvrdila je.

Pročitajte i ovo Pokušaj ubojstva u Trogiru - 2 Nakon pucnjave Napadač iz Trogira u bijegu: Njegovu ženu i petero djece čuva policija

To, kako je dodala, građani osjete svakodnevno pri obavljanju kupnje - od mliječnih proizvoda, do higijenskih potrepština.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene