Obavijesti Video Pretražite Navigacija
spašena starica

HGSS pronašao baku nakon tri dana, a onda jednom fotografijom sve raznježio: "Darovala nam je najveći poklon zahvale"

Spašena starica
Spašena starica HGSS/Facebook
Aktualno Galerija Spašena starica Spašena starica Foto: HGSS/Facebook Spašena starica - 3 Spašena starica - 3 Foto: HGSS/Facebook Spašena starica - 4 Spašena starica - 4 Foto: HGSS/Facebook Spašena starica - 2 Spašena starica - 2 Foto: HGSS/Facebook +1 Spašena starica - 1 Galerija 1/6 >>
HGSS je spasio staricu te joj zahvalio emotivnom objavom.

"Osjet mirisa direktan je put prema sjećanjima. Nakon tri dana potrage po surovom terenu nismo posustali ni gubili nadu. Iskusne životne ruke, uz spašen život, darovale su nam i najljepši poklon zahvale - miris nade, kadulje i smilja, koji će nas zauvijek podsjećati na ovaj dan", napisali su članovi HGSS-a na Facebooku nakon što su spasili staricu koja je nestala na području Općine Šestanovac, u selu Grabovac. 

Starica je nestala 27. lipnja, tražili su je tri dana uz pomoć bespilotne letjelice i potražnih timova sa psima. Uz članove HGSS-a za njom su tragali i vatrogasci. Starica je pronađena živa, ali u teškom stanju. 

Priopćenje o pronalasku starice objavljujemo u cijelosti. 

"Uspješno je završena još jedna potražna akcija HGSS stanice Makarska! 27. 6. 2023. godine u 11:55 dolazi dojava posredstvom Službe 112 o nestaloj starijoj ženskoj osobi na području Općine Šestanovac, selo Grabovac. Odmah po dojavi na teren izlazi 19 pripadnika HGSS stanice Makarska te započinje pretragu terena.

Zbog teško prohodnog terena i visokih temperatura u potragu se uključuju i vatrogasci DVD-a Zagvozd, pripadnici PP-a Omiš te se pozivaju i pripadnici HGSS stanice Split. Također u pomoć dolaze i pripadnici HGSS stanice Posušje te lokalno lovačko društvo i mještani.

Prvi dan, nažalost, nije rezultirao pronalaskom, pa se potraga nastavlja i idući dan. 28. 6. 2023. godine.

U potragu se uključuju pripadnici Dobrovoljnih vatrogasnih društava s Omiškog područja, i to pripadnici DVD-a Omiš, DVD-a Zadvarje, DVD-a Dugi Rat, DVD-a Kučiće, DVD-a Gata, DVD-a Lovreć te DVD-a Zagvozd i DVD-a Brela.

Ukupno drugi dan u potrazi sudjeluje 35 vatrogasaca te 12 pripadnika HGSS stanice Makarska i Split. U potrazi sudjeluju i tri potražna tima HGSS-a sa psima, jedan potražni tim sa psom DVD-a Omiš te četiri bespilotne letjelice.

Potraga se nastavlja i 29. 6. 2023. godine te napokon rezultira pronalaskom unesrećene osobe, žive, ali u teškom stanju. Transportirana je do prometnice te predana HMP-u Šestanovac malo prije 14:00 sati.

Ovim putem želimo zahvaliti svima koji su sudjelovali u ovoj potražnoj akciji i čijim je naporima spašen još jedan život", napisali su pripadnici HGSS-a 29. lipnja na Facebooku. 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene