Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon pucnjave

Napadač iz Trogira u bijegu: Njegovu ženu i petero djece čuva policija

Policija i dalje traga za napadačem, bivšim policajcem, 55-godišnjim Brankom Mamićem, koji je u četvrtak nakon podneva u središtu Trogira iz pištolja teško ranio 32-godišnjeg J. M. i pobjegao na motociklu.

Za njim traga više desetaka policajaca češljajući Trogir, Čiovo, Seget i ostala mjesta. U potrazi za Brankom Mamićem kontroliraju i pregledavaju automobile na starom i novom mostu prema Čiovu. 

Zasad se zna da napadač dobro poznaje svoju žrtvu s obzirom na to da mu je susjed za kojeg je sumnjao da je u nekoj vezi s njegovom ženom. Brojni Trogirani tvrde da za to nije imao osnova.

To je najvjerojatnije i bio motiv da ispuca nekoliko metaka u muškarca nakon što ga je prethodno verbalno napao.

Osumnjičeni napadač već je imao policijski dosje, u kojem je zapisano više kaznenih djela iz domene obiteljskog nasilja.

Policija čuva obitelji

Mamić je nedavno osuđen zbog obiteljskog nasilja, a imao je i zabranu približavanja supruzi na sto metara. Nakon što je početkom godine izašao iz istražnog zatvora, živio je u prijateljevoj kući, koja je u četvrtak također pretražena.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća u Kruševcu Smrskani automobili Strašan frontalni sudar u susjedstvu: Poginulo troje, jedan automobil se zapalio

Policija čuva obitelj teško ozlijeđenog muškarca, Mamićevu suprugu i petero djece, kao i druge osobe za koje sumnja da bi mogle biti sljedeće mete eventualnog Mamićeva napada.

Objavljena fotografija i upozorenje

Policija je objavila i fotografiju muškarca kojeg traži uz upozorenje građanima da je opasan te da mu se ne približavaju.

Pročitajte i ovo Ilustracija cijela zemlja u žutom Stiže velika promjena: Meteoalarm izdan za cijelu Hrvatsku zbog obilne oborine i grmljavinskog nevremena

Napadač koristi osobna vozila, i to automobil marke BMW X5, crne boje, registarske oznake ST8124K i motocikl Piaggio FLY registarske oznake ST5691Z.

Policija poziva građane da, ako imaju saznanja o osobi s fotografije ili znaju gdje se on nalazi - o tome obavijeste najbližu policijsku postaju ili da se jave na broj telefona 192.

"Ukoliko uočite osobni automobil marke BMW X5, crne boje registarske oznake ST8124K odmah nazovite policiju na broj 192. Također, pozivamo građane da se ne približavaju osobi, nego da odmah pozovu policiju", poručuju.

Pokušaj ubojstva u Trogiru - 2 Policija traga za muškarcem (Foto: PU splitsko-dalmatinska)

Teško ozlijeđeni muškarac na liječenju je na intenzivnoj njezi splitskog KBC-a, stanje mu je i dalje teško. Sinoć je operiran, zasad je stabilno i nije životno ugrožen.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene