Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jedna od najzahtjevnijih ekspedicija

VIDEO Zavirite u jednu od najdubljih jama na svijetu - Lukinu jamu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Objavljen je prvi trailer za dokumentarni film o ekspediciji u najdublju hrvatsku jamu – Lukinu jamu.

U kolovozu ove godine održana je jedna od najzahtjevnijih speleoronilačkih ekspedicija na svijetu – Ekspedicija 'Lukina jama – Sifon 2013'. Trojama je najdublji hrvatski speleološki objekt koji je među najdubljima na svijetu, a opsežne pripreme su trajale čak dvije godine.

Pročitajte i ovo Ilustracija Opasan pothvat Velika akcija spašavanja u susjedstvu: Petero ljudi zarobljeno u špilji na 2400 metara Ilustracija Zbog svega osuđeni Užasan slučaj u Bjelovaru: Dvojica muškaraca skinula prijateljicu koja je ostala bez svijesti i fotografirala ju

Cilj ekspedicije bilo je speleoronilačko istraživanje sifona na dnu jame. Tijekom cijele ekspedicije, kroz logor je prošlo više od 120 speleologa i članova iz 21 hrvatske speleološke organizacije i 10 stranih speleoloških ogranizacija.

ANIMACIJA Pogledajte gdje se spuštaju hrvatski speleolozi!

Speleoronici su na dnu jame boravili pet dana, a s njima se na dubinu od 1.431 metar spustio i avanturist i apsolvent diplomskog studija fotografije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu Siniša Glogoški koji priprema i dokumentarni film o ovoj ekspediciji. 'Bilo je fantastično iskustvo biti dijelom te ekspedicije i jedne izvrsne ekipe', kazao je.

Neke od kadrova koji su snimljeni za dokumentarni film koji bi svjetlo dana trebao ugledati u veljači iduće godine, možete pogledati u videu ispod teksta.

CaveDiving Expedition "Lukina jama - 2013" from Siniša Glogoški on Vimeo.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene