Objavljen je prvi trailer za dokumentarni film o ekspediciji u najdublju hrvatsku jamu – Lukinu jamu.


U kolovozu ove godine održana je jedna od najzahtjevnijih speleoronilačkih ekspedicija na svijetu – Ekspedicija 'Lukina jama – Sifon 2013'. Trojama je najdublji hrvatski speleološki objekt koji je među najdubljima na svijetu, a opsežne pripreme su trajale čak dvije godine.

Vezani članci Slika nije dostupna FOTO Istraživanje Lukine jame Slika nije dostupna Speleolozi došlo do dna Lukine jame

Cilj ekspedicije bilo je speleoronilačko istraživanje sifona na dnu jame. Tijekom cijele ekspedicije, kroz logor je prošlo više od 120 speleologa i članova iz 21 hrvatske speleološke organizacije i 10 stranih speleoloških ogranizacija.

ANIMACIJA Pogledajte gdje se spuštaju hrvatski speleolozi!

Speleoronici su na dnu jame boravili pet dana, a s njima se na dubinu od 1.431 metar spustio i avanturist i apsolvent diplomskog studija fotografije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu Siniša Glogoški koji priprema i dokumentarni film o ovoj ekspediciji. 'Bilo je fantastično iskustvo biti dijelom te ekspedicije i jedne izvrsne ekipe', kazao je.

Neke od kadrova koji su snimljeni za dokumentarni film koji bi svjetlo dana trebao ugledati u veljači iduće godine, možete pogledati u videu ispod teksta.

CaveDiving Expedition "Lukina jama - 2013" from Siniša Glogoški on Vimeo.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook