Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lančani sudar 38 automobila

VIDEO: Slovenska autocesta uzela tri života, u sudaru bilo i Hrvata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tri su osobe poginule, a 23 ozlijeđene u lančanom sudaru u Sloveniji.

Nesreća se dogodila na Dolenjskoj autocesti, petnaestak kilometara prije Ljubljane, priopćila je policija, a kao uzrok nesreće navode se magla i skliski kolnik. U lančanom sudaru sudjelovalo je, barem prema inposljednjim informacijama portala 24ur, 38 vozila, uglavnom osobnih automobila.

Pročitajte i ovo NE Krško - 1 Najprije remont Sprema se izgradnja novog bloka nuklearke Krško: Uskoro važan referendum Nuklearna elektrana Krško Od ponedjeljka Krško neće raditi mjesec dana

Četiri osobe su teže ozlijeđene, a jedna od njih je u životnoj opasnosti. Iako neki slovenski mediji pišu da su u nesreći ozlijeđena četiri hrvatska državljanina, Mario Dragun iz MVPEI-a nam je dao drugačije informacije. 'Prema policijskom izvještaju hrvatsko veleposlanstvo u Sloveniji nas je obavijestilo da su u nesreći sudjelovala tri hrvatska državljanina, no nisu ozlijeđeni. Njihovi su automobili oštećeni, ali oni su dobro i nisu zatražili liječničku pomoć niti pomoć veleposlanstva', rekao je Dragun.

Jedna od najtežih nesreća u posljednje vrijeme

Automobili su u magli velikom brzinom nalijetali jedan na drugoga Po broju ranjenih i materijalnim posljedicama riječ je o jednoj od najtežih nesreća zadnjih godina na slovenskim cestama. Prve procjene pokazale su da je razlog sudaru neprilagođena brzina te gusta magla na pojedinim dijelovima autoceste.

U akciji izvlačenja ranjenih i unesrećenih sudjelovalo je više ekipa hitne pomoći i vatrogasci, a očevici na koje se pozivaju slovenski mediji stanje su opisali kao 'kaos' i 'gomilu iskrivljenog lima' jer su u magli automobili velikom brzinom nalijetali jedan na drugoga, pa i nakon što je promet obustavljen.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene