Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tri su osobe poginule, a 23 ozlijeđene u lančanom sudaru u Sloveniji.


Nesreća se dogodila na Dolenjskoj autocesti, petnaestak kilometara prije Ljubljane, priopćila je policija, a kao uzrok nesreće navode se magla i skliski kolnik. U lančanom sudaru sudjelovalo je, barem prema inposljednjim informacijama portala 24ur, 38 vozila, uglavnom osobnih automobila.

Vezani članci Policija u Sloveniji spriječila pokolj - 1 Slovenac koji je putem dark weba naručivao oružje za masakr imao je popis s imenima žrtava Oružje, ilustracija Slovenska policija zaustavila streljački pohod: Srednjoškolcu oružje iz SAD-a trebalo stići u mikrovalnoj pećnici?

Četiri osobe su teže ozlijeđene, a jedna od njih je u životnoj opasnosti. Iako neki slovenski mediji pišu da su u nesreći ozlijeđena četiri hrvatska državljanina, Mario Dragun iz MVPEI-a nam je dao drugačije informacije. 'Prema policijskom izvještaju hrvatsko veleposlanstvo u Sloveniji nas je obavijestilo da su u nesreći sudjelovala tri hrvatska državljanina, no nisu ozlijeđeni. Njihovi su automobili oštećeni, ali oni su dobro i nisu zatražili liječničku pomoć niti pomoć veleposlanstva', rekao je Dragun.

Jedna od najtežih nesreća u posljednje vrijeme

Automobili su u magli velikom brzinom nalijetali jedan na drugoga

Po broju ranjenih i materijalnim posljedicama riječ je o jednoj od najtežih nesreća zadnjih godina na slovenskim cestama. Prve procjene pokazale su da je razlog sudaru neprilagođena brzina te gusta magla na pojedinim dijelovima autoceste.

U akciji izvlačenja ranjenih i unesrećenih sudjelovalo je više ekipa hitne pomoći i vatrogasci, a očevici na koje se pozivaju slovenski mediji stanje su opisali kao 'kaos' i 'gomilu iskrivljenog lima' jer su u magli automobili velikom brzinom nalijetali jedan na drugoga, pa i nakon što je promet obustavljen.