Turisti će od srijede Veliki slap na Plitvičkim jezerima moći gledati s novog panoramskog vidikovca. Predstavljena je i zajednička ulaznica za posjet zaštićenim područjima i znamenitostima unutar Lika destinacije, koja obuhvaća osam zaštićenih područja i memorijalni centar Nikola Tesla. Cijena ulaznice je 300 kuna, a vrijedit će kroz cijelu godinu za po jedan posjet svakom od područja. Ministar turizma istaknuo je kako je ovaj nacionalni park važan jer 10 posto svih gostiju koji dolaze u Hrvatsku, dolazi upravo na Plitvička jezera. Tomislav Kovačević, ravnatelj NP Plitvička jezera, rekao je kako je ovo ujedno i reklama za cijelu Republiku Hrvatsku, pošto fotografije Velikog slapa obilaze cijeli svijet.


.

Vezani članci Tomislav Kovačević i Marko Balen (Foto: Dnevnik.hr) Ravnatelj Plitvičkih jezera: "Nema govora o istjecanju fekalija u jezera, a gradnju apartmana ćemo staviti pod kontrolu" Nevenka, Plitvica Selo (Foto: Dnevnik.hr) Stanje Plitvica još je uvijek upitno, a mještani su ljuti: "To ne traje mjesec dana. Tu već godinama idu fekalije"
Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju