Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U tijeku čišćenje

Na Plitvicama počeli radovi: Hoće li riješiti problem star 40 godina?

Sanacija vrtače na Plitvicama (Foto: Romeo Ibrišević)
Sanacija vrtače na Plitvicama (Foto: Romeo Ibrišević) Romeo Ibriševi?
Aktualno Galerija +0 Sanacija vrtače na Plitvicama (Foto: Romeo Ibrišević) Galerija 1/1 >>
Počeli su radovi na ispumpavanju vrtače u selu Rastovača na Plitvicama.

Kako javlja predsjednik udruge ''Zelene stope“ i suradnik portala DNEVNIK.hr Romeo Ibrišević, radnici su ogradili prostor kojeg trenutno čuvaju zaštitari.

Pročitajte i ovo Davor Božinović na Plitvicama politizacija obljetnice "Htjeli smo izbjeći ispade i politički šou": Božinović objasnio zašto Milanovića nisu pozvali na Plitvice Zoran Milanović na Plitvicama predsjednik oštar Milanović: "Upozorenje Ustavnog suda je patvorina političkih olupina. Ono je za mene kao ova bukva"

Informaciju nam je potvrdio i Ognjen Borčić, glasnogovornik Nacionalnog parka Plitvička jezera.

''U tijeku je čišćenje, ispumpavanje i sanacija koji prethode montaži i ugradnji mobilnog pročistača kako bi se napokon riješio problem star 40 godina“, kazao je Borčić.

Kako je DNEVNIK.hr više puta upozoravao, usred bisera hrvatske prirode nalaze se otvorene vrtače-septičke jame.

Jezera i vodopadi u ovom nacionalnom parku zagađuju se otpadnim vodama iz (praktički nepostojeće) kanalizacije, odnosno iz septičkih jama u poroznom terenu oko jezera. U šumi poviše plitvičkih slapova tako se ponekad čak mogu vidjeti i smrdljiva jezerca.

Ravnatelj Nacionalnog parka Plitvička jezera Tomislav Kovačević nedavno je gostujući u Dnevniku Nove TV  odgovorio i na pitanje o sustavu odvodnje otpadnih i fekalnih voda u okolici Plitvica.  Poručuje kako analize pokazuju da je voda ispravna te da nema govora o istjecanju fekalija u jezera.

"Mi imamo znanstveno-stučni centar koji na tjednoj bazi radi analizu vode. Na mjesečnoj isto radi HZJZ. Analize pokazuju da je voda ispravna, a nema govora o istjecanju fekalija u jezera", rekao je Kovačević.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene