Obavijesti Video Pretražite Navigacija
zimski uvjeti

FOTO Za velik dio Hrvatske upaljen meteoalarm: Snijeg na Zavižanu, temperature padaju

Bura na riječkom području
Bura na riječkom području Pixsell
Aktualno Galerija Bura na riječkom području Bura na riječkom području Foto: Pixsell Bura na riječkom području Bura na riječkom području Foto: Pixsell Meteoalarm srijeda Meteoalarm srijeda Foto: DHMZ/Screenshot +0 DHMZ Galerija 1/4 >>
Velik je dio Hrvatske pod crvenim i narančastim meteoalarmom koji upozorava na opasno vrijeme. Zbog vjetra su i neke prometnice zatvorene za sav promet.

U velikom dijelu Hrvatske na snazi su nepovoljni vremenski uvjeti, a tri su regije pod crvenim meteoalarmom DHMZ-a zbog jake i orkanske bure s udarima do 140 km/sat. Izuzetno opasno vrijeme prognozira se u riječkoj regiji, Kvarneru i Kvarneriću te Velebitskom kanalu. 

Zbog vjetra su i neke prometnice zatvorene za sav promet. 

Pod narančastim su meteoalarmom cijela Dalmacija i velik dio središnje i gorske Hrvatske. 

Vrijeme će biti oblačno s kišom, u Dalmaciji i lokalnim pljuskovima u prvom dijelu dana, a u Gorskom kotaru i Lici kiša će prelaziti u susnježicu i snijeg.

Bura na riječkom području Meteoalarm srijeda (Foto: DHMZ/Screenshot)

Bit će vjetrovito, u unutrašnjosti uz umjeren do jak, na udare ponegdje olujan sjeveroistočnjak.

Temperatura zraka većinom će se kretati od 5 do 9, krajem dana osjetno niža, a na Jadranu između 12 i 17 Celzijevih stupnjeva.

Na najpoznatijem velebitskom vrhu Zavižanu danas je pao snijeg vidi se na snimci DMZ-a, a prognoza kaže da bi ga moglo biti još i više.

Bura na riječkom području DHMZ Foto: DHMZ

Zbog vjetra zabrane i ograničenja u prometu

Zbog vjetra su za sav promet zatvoreni dionica autoceste A1 Zagreb - Ploče - Karamatići između čvorova Sveti Rok i Posedarje, Jadranska magistrala između Senja i Karlobaga, državna cesta Maslenica - Zaton Obrovački te Paški most, upozoravaju u srijedu ujutro iz Hrvatskog autokluba.

Pročitajte i ovo Ilustracija Drama u Tilburgu Pobjegla zelena mamba: "Izuzetno je otrovna, ostanite u kućama"

Samo za osobna vozila otvoreni su dionica autoceste A6 Rijeka - Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice A7 na dionici Škurinje - Orehovica, Jadranska magistrala između Novog Vinodolskog i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene.

Kolnici su mokri i skliski od kiše u Dalmaciji, u ostalom dijelu zemlje mjestimice samo vlažni. Mogući su odroni. U priobalju puše jaka bura, povremeno s olujnim i orkanskim udarima.

Poteškoće i u pomorskom prometu

Zbog vjetra su u prekidu trajektne linije: Stinica - Mišnjak i Prizna - Žigljen te katamaranske linije: Novalja - Rab - Rijeka, Mali Lošinj - Susak - Unije - Cres - Rijeka, Ubli - Korčula - Dubrovnik, Ubli - Vela Luka - Hvar - Split, Milna - Rogač - Split, Korčula - Hvar - Split i Vis - Milna - Split.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene