Obavijesti Video Pretražite Navigacija
akcija policije i USKOK-a

Uhićeni otac i sin Dumbović stigli u Zagreb, istragom obuhvaćena i trojica direktora petrinjskih tvrtki

Aktualno Galerija Darinko Dumbović Darinko Dumbović Foto: DNEVNIK.hr Darinko Dumbović Darinko Dumbović Foto: Provjereno Uhićenja i pretresi u Petrinji - 5 Uhićenja i pretresi u Petrinji - 5 Foto: DNEVNIK.hr Uhićenja i pretresi u Petrinji - 4 Uhićenja i pretresi u Petrinji - 4 Foto: DNEVNIK.hr +9 Uhićenja i pretresi u Petrinji - 3 Galerija 1/14 >>
Velika akcija policije i USKOK-a u Petrinji. Zbog pogodovanja tvrtki njegova sina uhićen je bivši petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović, ali i njegov sin Darko.

U velikoj akciji USKOK-a i policije uhićeni su bivši gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović i njegov sin Darko.

Cijeli dan trajali su pretresi na nekoliko lokacija u Sisačko-moslavačkoj županiji, na području Zagreba i Istre. Prema dosadašnjim saznanjima, istražitelji terete Dumbovića da je kao gradonačelnik zlorabio svoju funkciju te pogodovao tvrtki svog sina u dobivanju unosnih poslova s gradom. Pali su i neki direktori s područja Petrinje.

"Gospodina Dumbovića se tereti za nezakonito pogodovanje u periodu kada je bio gradonačelnik od 2019. do 2021.", rekao je za Dnevnik Nove TV odvjetnik Darinka Dumbovića, Dražen Ivanić.

"Iznenađen je da je uopće došlo do pretrage kuće. On je svoj posao obavljao kvalitetno, trudio se pomoći svakome, biti dostupan svim građanima Petrinje", naglasio je Ivanić.

"Ovo je danas bilo šokantno. Došli su i krenuli u pretragu, a jesu li i što pronašli, mi držimo da neće pronaći ništa i upravo zbog toga će obrana biti aktivna", rekao je Dumbovićev odvjetnik.

Darinko Dumbović je zajedno sa svojim sinom Darkom cijeli je dan proveo u prostorijama Policijske uprave sisačko-moslavačke, a nešto poslije 20 sati stigli su na ispitivanje u zagrebački USKOK.

Uz Dumbovića i njegovog sina, istragom su obuhvaćene još tri osobe. Radi se o tri direktora građevinskih tvrtki, a riječ je o tvrtkama Skela Banovina, Zagorac građevinski radovi i Pet plus gradnja"

Vlasnici te tri tvrtke, doznaje Dnevnik Nove TV, javljali bi se na razne natječaje u gradu Petrinji i dobili bi posao kojeg zatim ne bi napravili, već bi posao prepustili tvrtki Darka Dumbovića, javlja novinar Mikić. Do kraja dana u zagrebački USKOK će biti dovedeni i direktori spomenutih tvrtki.

Ukoliko se Dumboviću dokaže krivnja, za ovo kazneno djelo predviđena je kazna zatvora od 6 mjeseci do 5 godina. 

Darinko Dumbović Pretres kuće Darinka Dumbovića (Foto: DNEVNIK.hr)

Tijekom dana izvršeni su pretresi kuća. ''Pretraga je dosta detaljna i pedantna'', rekao je odvjetnik i dodao da će se bivši gradonačelnik braniti aktivno. Neće šutjeti. ''On smatra da je ovo neosnovano, da nema kaznenog djela. Iznenađen je, neugodan je osjećaj kad ti više policajaca dođu u kuću'', prepričao je Ivanić kako se osjeća bivši gradonačelnik Petrinje. 

Oglasili se USKOK i policija

''Uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji rezultat su kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s PNUSKOK-om i PU sisačko-moslavačkom.

Darinko Dumbović Uhićenja i pretresi u Petrinji - 2 (Foto: DNEVNIK.hr)

Navedene radnje provode se na području više županija i odnose se na više osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile kaznena djela protiv službene dužnosti.

USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost'', priopćio je USKOK.

''Realizacija ovog kriminalističkog istraživanja započela je u jutarnjim satima na području Policijske uprave sisačko-moslavačke, Policijske uprave zagrebačke i PU istarske te će se tijekom dana provoditi dokazne radnje.

Osumnjičeni će tijekom današnjeg dana biti predani pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava će biti podnesena Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta'', priopćio je MUP.

Pročitajte i ovo Policija (Foto/Arhiva: Ivo Cagalj/PIXSELL) pokušaj iznude Policija uhitila sina bivšeg petrinjskog gradonačelnika: On i partner upali 27-godišnjaku u kuću i ozlijedili ga

Pročitajte i ovo Darinko Dumbović o istrazi USKOK-a - 1 GDJE JE NOVAC? USKOK provodi izvide oko Dumbovića, on krivi gradonačelnicu Komes: "Očito sam joj svakonoćna opsesija"

Priču o pogodovanju tvrtkama u vlasništvu njegovih sinova otkrila je emisija Provjereno.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.




Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 


 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene