Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NA PRESICI

Otac monstrum je u istražnom zatvoru, a evo što je ministrica Murganić odgovorila na pitanje hoće li majci oduzeti djecu

Teško ozlijeđenu djevojčicu prevezli u KBC Zagreb (Foto: Dnevnik.hr) - 2
Teško ozlijeđenu djevojčicu prevezli u KBC Zagreb (Foto: Dnevnik.hr) - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Teško ozlijeđenu djevojčicu prevezli u KBC Zagreb (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Galerija 1/1 >>
Na konferenciji za novinare na kojoj je izvijestila o preliminarnim rezultatima istrage rada Centra za socijalnu skrb za slučaj obitelji u kojoj je otac u četvrtak ujutro s balkona bacio četvero djece, ministrica Nada Murganić odgovorila je i na pitanje o eventualnom pokretanju postupka oduzimanja djece roditeljima.

Otac ih je bacio s balkona visine gotovo pet metara, a majka rekla da ih je barem bacio na travu umjesto na beton. Postupci i izjave govore sami za sebe.

Pročitajte i ovo Policijski očevid (Foto: Arhiva/Dnevnik.hr) - 3 PRIJETI MU 50 GODINA ZATVORA Potvrđena optužnica protiv oca koji je na Pagu bacio djecu s balkona, suđenje počinje ujesen Policijski očevid (Foto: Arhiva/Dnevnik.hr) - 3 slučaj koji je zgrozio hrvatsku Završena istraga: "Otac koji je svoju djecu bacio s balkona na Pagu nije bio neubrojiv"

Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić, upitana je što će biti s djecom kada se oporave, budući da je, nakon što je evidentno da otac ne može skrbiti o njima, upitno je li i majka o njima sposobna brinuti.

''Djecu treba poslije liječenja oporaviti ne samo fizički nego i kroz različite psihoterapijske i psihološke tretmane. Djecu treba smjestiti zajedno u adekvatnu zamjensku obitelj i pokrenuti postupak procjene sposobnosti majke da i dalje obnaša roditeljsko pravo'', kazala je ministrica Murganić.

Ministrica je razgovarala s majkom, ali na pitanje koje su njezine procjene, odgovara: ''Vi znate da nisam stručnjak i mi to ne smijemo. Takve procjene radi tim stručnjaka i to rješenje potvrđuje sud.''

Podsjetimo, otac četvero djece je u četvrtak ujutro s prvog kata obiteljske kuće u Pagu bacio je svoje četvero djece. Sva su djeca teško ozlijeđena, a najteže sedmogodišnja djevojčica koja je iz Zadra prevezena u KBC Zagreb. Iz te bolnice u petak kažu kako je ona stabilnog stanja, i dalje je na aparatima za disanje i u teškom stanju, ali liječnici kažu da su zadovoljni jer u protekla 24 sata nije došlo do pogoršanja.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene