Obavijesti Video Pretražite Navigacija
6. svibnja u Zadru

"Wings for Life" rasprodana tri tjedna uoči starta: Pripreme za humanitarni spektakl u punom su jeku

Pripreme za Wings for Life (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Pripreme za Wings for Life (Foto: Dnevnik.hr) - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Pripreme za Wings for Life (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Pripreme za Wings for Life (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Pripreme za Wings for Life (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Pripreme za Wings for Life (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Pripreme za Wings for Life (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Galerija 1/3 >>
Globalna humanitarna utrka "Wings for life" u Hrvatskoj je rasprodana tri tjedna uoči starta. Iz Zadra 6. svibnja kreće rekordnih osam i pol tisuća natjecatelja, koji će ovu utrku ponovno učiniti najvećom u Hrvatskoj. Pripreme su već na vrhuncu.

I ove godine trči se i prikuplja novac za istraživanje lijeka za ozljede leđne moždine. Najveći studentski tim u Zadar stiže iz Rijeke i broji više od 500 prijavljenih trkača. Jan još pamti prošlogodišnje iskustvo.

Pročitajte i ovo Utrka Wings for Life održava se peti put (Foto: Predrag Vučković/Dnevnik.hr) Wings for Life World Run Utrka koja ujedinjuje svijet: Rekordan broj zadarskih trkača spreman potrčati za one koji to ne mogu Slika nije dostupna Jedinstveno događanje Prizori koji obilaze čitav svijet: Wings for Life World Run u Zadru

"Meni je jako draga činjenica da sam imao priliku tijekom utrke nekoliko puta gurati osobe u invalidskim kolicima, što je meni bilo jako emotivno", rekao je Jan Mastrović iz Rijeke.

Poput Riječana, skupno će trčati i članovi Škole trčanja Zadar.

"Početnike vodimo polako, grabe kilometar po kilometar. Imamo mi i napredne trkače, a dva od njih ići će preko 40 kilometara", rekao je Jure Šango iz Škole trčanja Zadar.

Utrka je rasprodana nešto više od tri tjedna uoči starta. Na novom startu na Liburnskoj obali uz zadarske zidine očekuje se rekordnih osam i pol tisuća trkača.

"Možemo reći da smo, kad gledamo omjer broja trkača i populacije dotične zemlje, prvi u svijetu", rekao je član Organizacijskog odbora "Wings for life", Zoran Kosanović.

Zadar će ove godine biti jedan od svjetskih gradova iz kojih utrka kreće istovremeno, a slika se prenosi u cijelom svijetu.

"Besplatna turistička reklama koja se emitira putem svih društvenih mreža. Svi sudionici svoje dojmove prenose i tim putem", rekla je Morana Papić iz Turističke zajednice Zadar.

Start humanitarnog spektakla u Zadru je u nedjelju, 6. svibnja točno u 13 sati.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene