Cilj globalne utrke Wings for Life je skupljanje sredstava za pronalazak lijeka za ozljede leđne moždine. Oni kojima su se takve ozljede dogodile itekako su motivirani, ne posustaju, a njihova hrabrost motivacija je i drugima.


Danas trenira gotovo svaki dan. No kada je prije tri godine stradao je u prometnoj nesreći, Bojan Hajdin tada to nije mogao ni zamisliti.

Vezani članci Slika nije dostupna Naša ekipa snimila je pripreme za utrku Wings for life na zagrebačkom Jarunu Slika nije dostupna 5 razloga zašto je Wings for Life World Run utrka zaista jedinstvena

"U prvom trenu kada vam kažu ne možete niti želite to vjerovati. Samo tražite načina i mogućnosti da to trenutno stanje prođe, no kada shvatite da neće proći...," ispričao je Bojan za Novu TV.

Svoj novi život počeo je graditi uz brojne izazove. Odlučio je biti što samostalniji - dom je prilagodio svojim potrebama, vozi auto, a i stalno je zaposlen, no i dalje mu tu i tamo zatreba pomoć.

"Najveća prepreka su arhitektonske barijere. No, ne krivim ljude što ne razmišljaju, tek kada se nađete u ovakvoj situaciji počinjete razmišljati o njima", kaže Bojan dodajući da ne postoji prepreka koji ne može prijeći.

Prošle godine novu motivaciju dao mu je Wings for Life. Ove godine želi biti brži i bolji, a u tome mu je najveća podrška trener i njegov prijatelj iz djetinjstva Goran Rački.

Veliku motivaciju za utrku Wings for Life ima i ekipa iz Sukošana koji trče za Zokija, odnosno Zorana Drobnika. Od njegove ozlijede nije prošlo niti godinu dana, a stradao je tijekom radova.

Mirta Zekanović je u kolicima od svoje šesnaeste godine kada se ozlijedila pri padu. Danas 26-godišnjakinja na državnom je prvenstvu u stolnom tenisu osvojila svoju brončanu medalju.

Više pogledajte u video prilogu iz Specijalne emisije Nove TV.