Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Puljašić i Dragičević

Podignuta optužnica protiv bivših gradonačelnika i suca: "Ta je osoba bez problema rješiva"

Privođenje Dragičevića i Puljašića
Privođenje Dragičevića i Puljašića Vlado Kos/Cropix
Aktualno Galerija Privođenje Dragičevića i Puljašića Privođenje Dragičevića i Puljašića Foto: Vlado Kos/Cropix Privođenje Dragičevića i Puljašića Privođenje Dragičevića i Puljašića Foto: Vlado Kos/Cropix Privođenje Dragičevića i Puljašića Privođenje Dragičevića i Puljašića Foto: Vlado Kos/Cropix +0 Privođenje Dragičevića i Puljašića Galerija 1/4 >>
Uskok je pred Županijskim sudom u Osijeku podigao optužnicu protiv 66-godišnjaka i 51-godišnjaka zbog kaznenih djela primanja i davanja mita.

Uskok je pred Županijskim sudom u Osijeku podigao optužnicu protiv 66-godišnjaka i 51-godišnjaka zbog kaznenih djela primanja i davanja mita. Optužnicom im se stavlja na teret da su u razdoblju od veljače 2018. do kraja 2020. godine u Požegi i Slavonskom Brodu, 66-godišnjak kao sudac Županijskog suda u Slavonskom Brodu i 51-godišnjak kao tadašnji gradonačelnik Grada Požege, ostvarili dogovor o međusobnom pogodovanju.

Pročitajte i ovo Predrag Dragičević Tereti ih se za primanje i davanje mita Uskokovi osumnjičenici Puljašić i Dragičević pušteni na slobodu: Ispitani su svi svjedoci

Sudac Predrag Dragičević kao protuuslugu HDZ-ovu gradonačelniku Darku Puljašiću za njegov angažman oko pronalaska boljeg radnog mjesta za suprugu njegovog sina te premještaja njegovog sina zaposlenog u Policijskoj upravi požeško-slavonskoj na drugo radno mjesto provjeravao je podatke o stanju i kretanju spisa općinskog suda o optužnici protiv gradonačelnika zbog zlouporabe položaja i ovlasti.

Također je osigurao da vijeće Županijskog suda u Slavonskom Brodu odbije kao neosnovanu žalbu Općinskog državnog odvjetništva odluku optužnog vijeća Općinskog suda u Slavonskom Brodu, zbog čega je kazneni postupak protiv Puljašića pravomoćno obustavljen. Pritom je Dragičević taj predmet zaprimio kao sudac izvjestitelj te je nastavio rad na njemu, iako se trebao izuzeti zbog poznanstva s Puljašićem i poznanstva članova njegove obitelji s njim.

Pročitajte i ovo Predrag Dragičević Uskokovi osumnjičenici Bivši HDZ-ovac i sudac iza rešetaka: Puljašiću i Dragičeviću određen istražni zatvor

Međutim, nakon što je vijeće, s obzirom na način na koji im je Dragičević izložio stanje spisa, prihvatilo njegov prijedlog i donijelo odluku kojom je žalba odbijena kao neosnovana, sudac evidencije odbio je evidentirati tu odluku.

Dragičević je potom, sumnjaju policija i Uskok, članovima vijeća lažno predočio da je sudac suglasan s odlukom, ali da je neće evidentirati iz osobnih razloga. Na taj je način stvorio privid okolnosti uslijed kojih je sam evidentirao odluku i tako spriječio da vijeće ponovno razmatra predmet te da sudac zadužen za evidenciju iznese vijeću razloge odbijanja evidentiranja, a za koje je znao da nisu osobne, već pravne prirode.

Pročitajte i ovo Privođenje Predraga Dragičevića Zbog koruptivnih djela Uhićeni bivši gradonačelnik i sudac, objavljeni detalji: Zapošljavanje članova obitelji, "poguranac" predmeta na sudu...

Pročitajte i ovo Privođenje Darka Puljašića i Predraga Dragičevića - 7 akcija u Slavoniji FOTO Uhićeni bivši gradonačelnik i sudac: Doznaje se što su radili, oglasili se policija i USKOK

Nakon što je kazneni postupak protiv bivšeg gradonačelnika pravomoćno obustavljen, Dragičević je sve do kraja 2020. godine od Puljašića tražio daljnja posredovanja radi rješavanja boljeg radnog mjesta za suprugu njegova sina. Puljašić mu je, stoji u optužnici rekao da je ta osoba "bez problema rješiva", na što je Dragičević naveo da je "bila rješiva i prije dvije godine samo da je bilo dobre volje bez kalkulacija i držanja na kratkoj uzici".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zajedno sa zamjenikom Namještali natječaje: Potvrđena optužnica protiv bivšeg gradonačelnika Požege

Ujedno je Puljašić organizirao sastanke s Dragičevićem i upraviteljem Kaznionice u Požegi radi premještaja njegova sina u navedenu kaznionicu.

Podsjetimo, Uskokovi osumnjičenici Darko Puljašić i Predrag Dragičević uhićeni su u srpnju, a nakon što su ispitani svi svjedoci, pušteni su iz istražnog zatvora.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene