Obavijesti Video Pretražite Navigacija
akcija u Slavoniji

FOTO Uhićeni bivši gradonačelnik i sudac: Doznaje se što su radili, oglasili se policija i USKOK

Aktualno Galerija Privođenje Darka Puljašića i Predraga Dragičevića - 7 Privođenje Darka Puljašića i Predraga Dragičevića - 7 Foto: Nenad Opacak/Cropix Privođenje Darka Puljašića i Predraga Dragičevića - 16 Privođenje Darka Puljašića i Predraga Dragičevića - 16 Foto: Nenad Opacak/Cropix Privođenje Darka Puljašića i Predraga Dragičevića - 14 Privođenje Darka Puljašića i Predraga Dragičevića - 14 Foto: Nenad Opacak/Cropix Privođenje Darka Puljašića i Predraga Dragičevića - 13 Privođenje Darka Puljašića i Predraga Dragičevića - 13 Foto: Nenad Opacak/Cropix +11 Privođenje Darka Puljašića i Predraga Dragičevića - 12 Galerija 1/16 >>
Nova akcija policije i USKOK-a zbog koruptivnih djela.

U najnovijoj uskočko-policijskoj akciji uhićeni su, prema neslužbenim informacijama, Predrag Dragičević, sudac Županijskog suda u Slavonskom Brodu, i Darko Puljašić, bivši HDZ-ov gradonačelnik Požege.

Uhićene se tereti za primanje i davanje mita te pogodovanje u zapošljavanju. U tijeku su pretresi na više lokacija. 

Oglasili se policija i USKOK

Objavljeno je kako su policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta – Služba Osijek, u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, započeli rano jutros realizaciju kriminalističkog istraživanja zbog sumnje u počinjenje koruptivnih kaznenih djela.

Kriminalističkim istraživanjem obuhvaćeno je više osoba, od kojih je jedna predstavnik sudbene vlasti.

Provođenje dokaznih radnji u tijeku je na području Požeško-slavonske županije, a po dovršetku kriminalističkog istraživanja PNUSKOK će podnijeti kaznenu prijavu Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, objavila je policija.

USKOK navodi da je za osobu koja obnaša dužnost u tijelu sudbene vlasti od Državnog sudbenog vijeća zatraženo skidanje imuniteta, što je DSV i odobrio.

Nakon ispitivanja osumnjičenika USKOK će donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju, o čemu će pravodobno obavijestiti javnost.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Frane Barbarić - 1 nova akcija USKOK ušao u HEP zbog afere s plinom: Preuzeli su dokumentaciju

Puljašićev mobitel razotkrio "deal" sa sucem

Jutarnji list neslužbeno doznaje da se sumnja da je privedeni sudac nezakonito pogodovao bivšem gradonačelniku Požege u jednom kaznenom postupku koji se protiv njega vodio prije više godina, a vezano za njegovu raniju funkciju ravnatelja Doma zdravlja Požeško-slavonske županije.

Prema neslužbenim informacijama, sudac Dragičević bio je član drugostupanjskog vijeća Županijskog suda u Slavonskom Brodu koje je pravomoćno obustavilo taj kazneni postupak protiv Puljašića. Sumnja se da je Dragičević pritom obmanuo preostalih dvoje članova vijeća kako bi donijeli odluku u Puljašićevu korist, lažno im prezentirajući ključne podatke iz predmeta. 

Zauzvrat, sumnjaju istražitelji, Puljašić je, navodno također nezakonito, pomogao sucu Dragičeviću u zapošljavanju članova njegove obitelji.

Istražitelji su njihovu komunikaciju otkrili kada je Puljašić uhićen zbog sumnje u namještanje poslova za gradsku komunalnu tvrtku Komunalac 2021. godine. 

Pročitajte i ovo Tenk uletio među kupače Šok na plaži VIDEO Tenk među kupačima: "Sunčali smo se i kupali, a onda je bez upozorenja doletio u punoj brzini"

U travnju ove godine osječki Županijski sud osudio je Puljašića i njegova dogradonačelnika Marija Pilona na djelomično uvjetnu kaznu zbog optužbi da su namještali natječaje za energetsku obnovu zgrada u Požegi.

USKOK je u srpnju 2022. podigao optužnicu protiv Puljašića te dvojice policajaca koje je navodno poticao da mu odaju podatke iz istrage u kojoj ga se sumnjičilo za namještanje natječaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene