Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Brod "Serine", koji se 22. siječnja nasukao kod otoka Unija, još nije odsukan, ali je s njega iskrcan sav teret i pripreme za njegovo odsukavanje su pri završetku, doznaje se od riječkoga lučkog kapetana Darka Glažara.


Glažar je rekao da se danas očekuje dolazak vlasnika broda s kojim će biti dogovoreno odsukavanje, dodavši da su na to što brod još nije odsukan utjecali tehnička složenost posla, vremenski uvjeti i krađa imovine i opreme s nasukana broda.

Vezani članci Fail Što im je bilo u glavi? Pokušali utovariti ogroman kamen pa shvatili da su pogriješili Slika nije dostupna Unije: Oštećenje na brodu još se uklanja, sutra se nastavlja prekrcaj tereta

Brod "Serine" nasukao se 22. siječnja s oko dvije trećine ukupne dužine, pri čemu je oštećen brodski trup, pa je zbog zaštite od onečišćenja opasan branama.

"Serine", dugačak 82 metra, plovio je od Rijeke do Alžira, a u vlasništvu je brodara "Anomyo Maritime Losa". Prevozio je oko 350 prostornih metara jelove građe i 2500 tona sode, ukrcanih u Rijeci.

Nakon nasukavanja utvrđena su i uklonjena oštećenja i prekrcan je sav teret, a prekrcaj je trajao nešto dulje nego se predviđalo jer je u prekrcavanju ukraden brodski inventar i navigacijska oprema.

Petorica članova posade broda , koji je prevozio teret s oštećenog broda u riječku luku, uzela je dio imovine s tog broda, pa je za nastavak tog posla pozvan drugi brod.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju