Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kao na klackalici

VIDEO Krenuli su se iskrcavati, a onda u nevjerici gledali što se događa: "Rep aviona udario je u pistu"

X/jamie hanna
X/jamie hanna Foto: X/jamie hanna
Zemaljsko osoblje već je iskrcalo kofere s prednjeg dijela zrakoplova dok je u stražnjem dijelu zrakoplova još uvijek bio veliki broj putnika. Dok su se prvi putnici iskrcavali, rep Airbusa iznenada se nagnuo unatrag i udario u pistu.

Putnički avion JetBlue nagnuo se kao da je na klackalici dok se iskrcavao u nedjelju u njujorškoj međunarodnoj zračnoj luci John F. Kennedy, objavio je avioprijevoznik.

Pročitajte i ovo Screenshot YouTube Najstariji student na svijetu Pravo, turizam, arheologija... Ima 91 godinu i 15 diploma! Najavio da prestaje studirati i otkrio čime će se baviti

"Jednom kada je stigao do vrata, zbog promjene težine i ravnoteže tijekom iskrcavanja, rep zrakoplova nagnuo se unatrag uzrokujući da se nos zrakoplova podigne i na kraju vrati natrag", rekao je JetBlue za CNN.

Nitko nije ozlijeđen u incidentu, priopćila je aviokompanija.

Pročitajte i ovo Najmanje sedam mrtvih nakon sudara 158 vozila zbog guste magle u Louisiani Kaos u SAD-u VIDEO Pogledajte posljedice lančanog sudara više od 150 vozila: Poginulo je najmanje sedam ljudi

Na videu objavljenom na internetu vidi se nos zrakoplova u zraku i prednji stajni trap kako vise oko metar u zraku. Mogu se vidjeti najmanje jedna otvorena vrata za teret u prednjoj polovici aviona.

S dužinom od gotovo 45 metara, Airbus A321 najduži je model u obitelji A320. Zbog toga je zrakoplov osjetljiv na nesreće s prevrtanjem ako posada zrakoplova i zemaljsko osoblje ne poštuju pravilno pravila o težini i ravnoteži, piše Fenix Magazine.

Videozapis zrakoplova pokazuje da su prednja vrata prtljažnika otvorena, što znači da je zemaljsko osoblje već iskrcalo kofere s prednjeg dijela zrakoplova dok je u stražnjem dijelu zrakoplova još uvijek bio veliki broj putnika.

JetBlue preispituje ovaj incident i zrakoplov će biti pregledan prije ponovnog leta, rekao je zrakoplovni prijevoznik.

Pročitajte i ovo Sudar vlakova u Bangladešu - 12 Užasna nesreća VIDEO Teretni vlak udario u putnički, poginulo najmanje 15 ljudi: "Ne znamo koliko ih je još zarobljeno u olupini"

Lučka uprava New Yorka i New Jerseyja, koja nadzire zračnu luku, rekla je da incident nije poremetio nijednu drugu operaciju u JFK-u.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene