Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Postavljene upijajuće brane

Ekološki incident u riječkoj luci: "Počinitelj je priznao pogrešku i bit će adekvatno kažnjen"

Ekološki incident u riječkoj luci (Foto: Dnevnik.hr)
Ekološki incident u riječkoj luci (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Ekološki incident u riječkoj luci (Foto: Dnevnik.hr) Ekološki incident u riječkoj luci (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Dr.sc. Darko Glažar, lučki kapetan LK Rijeka (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
Ulje i masni otpad iscurili su s broda vezanog u riječkoj luci, Porto barošu. Zahvaljujući hitnoj intervenciji svih nadležnih službi spriječeno je puno veće zagađenje i širenje masne mrlje u Riječki zaljev.

Do curenja je došlo u zatvorenom dijelu riječke luke pa su odmah postavljene upijajuće brane, te su na teren izašli brodovi koji su sakupljali masnu naslagu s površine. Radovi na sanaciji su pri kraju, a inspekcija Lučke kapetanije utvrdila je krivca koji će platiti kaznu i troškove čišćenja.

Pročitajte i ovo Devet novih kamiona Čistoće - 2 Spomenuo i Jakuševec FOTO Stigli novi kamioni: Tomašević otkrio i kad bi mogla početi sanacija odrona na Jakuševcu Tomislav Tomašević (Ne)popularni model Sedam novih mjera za odvajanje otpada: Velike promjene na zelenim otocima, pogledajte što će biti s plavim i žutim vrećicama po cesti

"Postavljene su brane na tri izlaza prema van tako da nije došlo do onečišćenja izvan akvatorija Porto baroša. Počinitelj je priznao pogrešku i bit će adekvatno kažnjen", rekao je dr.sc. Darko Glažar, lučki kapetan LK Rijeka.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene