Ulje i masni otpad iscurili su s broda vezanog u riječkoj luci, Porto barošu. Zahvaljujući hitnoj intervenciji svih nadležnih službi spriječeno je puno veće zagađenje i širenje masne mrlje u Riječki zaljev.

Galerija


Do curenja je došlo u zatvorenom dijelu riječke luke pa su odmah postavljene upijajuće brane, te su na teren izašli brodovi koji su sakupljali masnu naslagu s površine. Radovi na sanaciji su pri kraju, a inspekcija Lučke kapetanije utvrdila je krivca koji će platiti kaznu i troškove čišćenja.

Vezani članci Kontejner pun odbačenog kruha kojemu je istekao rok trajanja 01 Bacili veliku količinu zapakiranog kruha u kontejner: ''Mogli su ga prije isteka trajanja dati u socijalnu samoposlugu ili pučku kuhinju'' Spasimo plemenitu perisku! - 4 Kazna za uništavanje ove zaštićene vrste je do 200 tisuća kuna, a njeno bi izumiranje moglo ostaviti trajne posljedice

"Postavljene su brane na tri izlaza prema van tako da nije došlo do onečišćenja izvan akvatorija Porto baroša. Počinitelj je priznao pogrešku i bit će adekvatno kažnjen", rekao je dr.sc. Darko Glažar, lučki kapetan LK Rijeka.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr