Obavijesti Video Pretražite Navigacija
niže same petice

Ovaj gimnazijalac osvojio je pet Oskara znanja: "On je kompletna osoba, zna što hoće i ništa ne prepušta slučaju"

Krešimir Nežmah (Foto: Dnevnik.hr)
Krešimir Nežmah (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Nikola Dmitrović (Foto: Dnevnik.hr) Nikola Dmitrović (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Krešimir Nežmah (Foto: Dnevnik.hr) Krešimir Nežmah (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Krešimir Nežmah (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/3 >>
Učenik 2. razreda zagrebačke gimnazije Krešimir Nežmah zaslužio je čak pet prestižnih Oskara znanja koji se dodjeljuju najboljim učenicima. Dok se njegovi vršnjaci odmaraju na praznicima, Krešimir marljivo uči i sprema se za nove izazove.

On je nabolji učenik u Hrvatskoj, ako je suditi po osvojenim Oskarima znanja. U Krešimirove ruke ove godine odlazi ih najviše, čak pet.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Informatičar i matematičar Bolja Hrvatska: Upoznajte Domagoja Bradača, dobitnika čak sedam Oskara znanja Slika nije dostupna Eh, ministre... Ne može dodijeliti nagrade najboljim učenicima, ali može skoknuti do Francuske na utakmicu

"Očekivao sam da ću ih dobit puno, ali nisam znao da ću najviše", kaže Krešimir.

Oskare je zaslužio kao državni prvak u matematici i informatici, a pomeo je i svjetsku konkurenciju tako što se s međunarodnih natjecanja vratio s medaljama.

"Također smo iz informatike na ACSL All-Star-u u Americi, timski, bili prvi. Bio sam prije pola godine na Srednjoeuropskoj matematičkoj olimpijadi i osvojio sam individualno broncu, a timski srebro", kaže Krešimir.

Krešimir je izvrstan učenik 2. razreda jedne od najtraženijih hrvatskih škola, zagrebačkog MIOC-a.
Dok njegovi vršnjaci uživaju u ljetnim praznicima, on se u informatičkom kampu na Krku priprema za međunarodnu olimpijadu u Azerbajdžanu. Krešimir kaže i da tempo natjecanja i nastave u školi nije lak.

"Kasnije mi se često nakupe zaostaci za školu, a onda te dane ne trošim na natjecanja i pripreme nego da stignem napisat testove i sve da obavim za školu", pojašnjava Krešimir.

U tome je itekako uspješan. Niže same petice, a njegovi mentori imaju samo riječi hvale.

"Krešimir je jedan izuzetan pojedinac, darovit učenik, član olimpijskih timova hrvatske iz matematike i informatike a pored toga učenik u 15. gimnaziji. Znači jedna kompletna osoba koja je precizno definirana, zna što hoće i ništa ne prepušta slučaju", kaže Nikola Dmitrović, jedan od njegovih mentora.

Njegove najveće ljubavi, informatiku i matematiku naslijedio je od oca. Roditelji su mu, kaže, najveća podrška, a prijatelji iz razreda znaju ga pitati za savjet. Većinu vremena provodi pripremajući se za natjecanja, a voli i sport.

"Trenirao sam judo do prije godinu dana, dosta redovito, ali sad nisam baš stigao. Volim igrati stolni tenis", kaže Krešimir.

Iako je tek završio drugi razred, već razmišlja o studiju.

"Ako ću biti u Hrvatskoj, vjerojatno Prirodoslovno-matematički, matematika. Ako ću ići raditi van, ne znam nisam baš siguran da ću ostati na duže vrijeme", kaže Krešimir.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr Aktualno S natjecanja se uvijek vraćaju sa zlatom, srebrom i broncom, ali novca za njih nema Novca nema ni za mlade matematičare (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Novca nema ni za mlade matematičare (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr Novca nema ni za mlade matematičare (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Novca nema ni za mlade matematičare (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Foto: DNEVNIK.hr Novca nema ni za mlade matematičare (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Novca nema ni za mlade matematičare (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Novca nema ni za mlade matematičare (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Hrvatska S natjecanja se uvijek vraćaju sa zlatom, srebrom i broncom, ali novca za njih nema 1/4 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene