Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U VAŠEM GRADU

U ovom je gradu sve donedavno jedini spoj sa svijetom bila drvena daska

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi Marof je grad u južnom dijelu Varaždinske županije, 18 kilometara južno od Varaždina. Za život na sjeveru u ostatku zemlje vlada dojam da je mnogo bolji i kvalitetniji.

Iako sada prelaze preko novog mosta, do nedavno to nije tako izgledalo. Samo nekoliko kilometara od središta Novog Marofa, jedini spoj sa svijetom, bila je drvena daska. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U VAŠEM GRADU Mladi otišli u Njemačku i Irsku: U ovom gradu niti jedno dijete nije upisano u prvi razred Slika nije dostupna U vašem gradu U nekada kraljevskom gradu ni danas se ne živi loše

Novi most je gotov, ali ne do kraja. Puno toga još nedostaje, a zbog njega je Katica Biškup ostala bez vrta koji i dalje uređuje, ali više nije u njezinu vlasništvu. "To je vrt od našega pradjeda, taj vrt je star 100 godina i oni su bez ikakvog potpisa, bez ikakvog pitanja i da moj muž sad nije išao dolje ja ne bi znala da to moj vrt nije", kaže Katica.

Jedna od glavnih tema na marofskim ulicama je nedostatak posla i odlazak mladih izvan granica Hrvatske.

Što bi stanovnici Novog Marofa mijenjali da imaju vlast u rukama, zašto im je Hitna jedan od problema i je li Novi Marof grad koji u Varaždinskoj županiji bilježi najveći migracijski minus, provjerite u videoprilogu. 

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene