Novi Marof je grad u južnom dijelu Varaždinske županije, 18 kilometara južno od Varaždina. Za život na sjeveru u ostatku zemlje vlada dojam da je mnogo bolji i kvalitetniji.


Iako sada prelaze preko novog mosta, do nedavno to nije tako izgledalo. Samo nekoliko kilometara od središta Novog Marofa, jedini spoj sa svijetom, bila je drvena daska. 

Vezani članci Slika nije dostupna U nekada kraljevskom gradu ni danas se ne živi loše Slika nije dostupna Ovdje poduzetnici štede na porezima i doprinosima, čak im i kamate subvencioniraju

Novi most je gotov, ali ne do kraja. Puno toga još nedostaje, a zbog njega je Katica Biškup ostala bez vrta koji i dalje uređuje, ali više nije u njezinu vlasništvu. "To je vrt od našega pradjeda, taj vrt je star 100 godina i oni su bez ikakvog potpisa, bez ikakvog pitanja i da moj muž sad nije išao dolje ja ne bi znala da to moj vrt nije", kaže Katica.

Jedna od glavnih tema na marofskim ulicama je nedostatak posla i odlazak mladih izvan granica Hrvatske.

Što bi stanovnici Novog Marofa mijenjali da imaju vlast u rukama, zašto im je Hitna jedan od problema i je li Novi Marof grad koji u Varaždinskoj županiji bilježi najveći migracijski minus, provjerite u videoprilogu. 

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr