Obavijesti Video Pretražite Navigacija
TESTNI PROJEKT

Još jedan hrvatski grad kreće u novi sustav odvajanja otpada: Postavljeno više od 50 polupodzemnih kontejnera

Split je korak bliže novom sustavu odvajanja otpada. U kvartu Plokite postavljena su 52 polupodzemna kontejnera, čime je službeno započeo testni projekt odvajanja otpada.

Kontejneri imaju i ugrađene senzore koji pokazuju koliko su popunjeni. Direktor gradske komunalne tvrtke Ivica Karoglan najavio je da će do kraja iduće godine postaviti oko 400 novih spremnika. Gradonačelnik Puljak pozvao je građane na odvajanje otpada.

Pročitajte i ovo Razvrstavanje smeća kako razdvajati VIDEO Na snagu stupio novi sustav naplate i odvoza otpada: Pogledajte detaljan vodič

"Taj testni projekt, ja sam siguran da će kroz njega građani Plokita pokazati da još više mogu odvajati otpad, a uskoro ćemo postaviti polupodzemne kontejnere u ovim urbanijim dijelovima grada. U ostatku grada već su podijeljene kante. Ja sam siguran da će za dvije godine grad Split postati možda najbolji grad u odvajanju otpada u Hrvatskoj", rekao je gradonačelnik Splita Ivica Puljak.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević za centar metropole Najavljene velike promjene u novom modelu odvajanja otpada: "Kažnjavat ćemo rigorozno"

"Nadamo se svi zajedno da ćemo učiniti naš grad ljepšim i čišćim", rekao je Luka Čelar, predsjednik Gradskog kotara Plokite.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene