Tomislav Tomašević
Tomislav Tomašević Foto: Marko Lukunic/Pixsell

Zastupnik u Gradskoj skupštini Renato Petek objavio je na Facebooku da je Grad Zagreb poništio prije tri dana javnu nabavu za podzemne spremnike za skupljanje otpada s ugradnjom.


Renato Petek na svom Facebooku profilu otkrio je što se događa u gradu Zagrebu, a njegov post prenosimo u cijelosti:

"Poništen je natječaj za nabavu podzemnih spremnika za otpad u centru Zagreba! 

Tomašević se osramotio, no bolje da opet pretrpi kritike za lošu pripremu cijelog plana i postupka, nego da je prihvatio jedinu ponudu i dobio opravdane kaznene prijave.

Prije dva mjeseca sam tvrdio da je Tomašević pred velikom dilemom, poništiti natječaj i izgubiti barem šest mjeseci za provedbu novog ili se suočiti s kritikama da je tvrtka čija je donacija spremnika Gradu Zagrebu jedina instalirana u centru Zagreb bila jedini ponuditelj i pobjednik natječaja vrijednog 15 milijuna kuna za 50 setova podzemnih spremnika.

Nepravilno razdvajanje otpada FOTO Primjećujete li nešto pogrešno na ovim fotografijama u poznatom trgovačkom centru? "Ne može biti na gorem mjestu"

ZG vrećice ZG vrećice među najskupljima u Europi: "Ne trebate biti znanstvenik da biste to shvatili"

Problem je nastao i tijekom provedbe pilot projekta jer je više tvrtki doniralo Gradu svoje spremnike kako bi se isprobali u primjeni, a na kraju je samo jedan set instaliran u centru grada, u Masarykovoj.
Baš je na lokaciji Tomašević svečano obilježio uvođenje novog sustava odvajanja otpada. To je isti onaj spremnik na kojem je nastala i urnebesna snimka prvog pražnjenja podzemnih kanti. 

U poništenju postupka javne nabave Grad Zagreb tvrdi da tvrtka Komop d.o.o. nije dokazala da za ponuđene proizvode ima potrebne potvrde, uvjerenja ili certifikate sukladno svim traženim normama, a koje izdaju nadležni instituti za kontrolu kvalitete, tj. da je proizvod ispitan i ovjeren od strane akreditirane neovisne ustanove", napisao je.

 

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju