Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dio Kosinjskoga polja i dalje je pod vodom. Mještanima toga kraja u Lici dosta je ovakve situacije za koju krive HEP. Otkako se velika poplava povukla, političari su zaboravili dana obećanja.


Na kosinjskom području ista slika kao i prošloga tjedna. Igralište u Donjem Kosinju pod vodom, cesta također. 'Oni dolaze i odlaze, a problemi i dalje ostaju. Neće se riješiti tko zna kad', rekao je Slavko Jurković iz Kosinja. Kada je Kosinj poplavio mnogi su obećavali pomoć i trajno rješenje problema. S vodom povukla su se i obećanja.'S obzirom da su i ovaj tjedan najavljene padaline mi smo u pripravnosti i naravno da se teren mora obilaziti svaki dan', rekla je Katarina Milković iz općine Perušić. Osim općinara, pomažu i djelatnici centra 112, vatrogasci, crveni križ, civilna zaštita. 'U svaku šternu je jedna cisterna dovezena, ali je to nedostatno za uporabu. Međutim, i danas i sutra će još se dopuniti tri šterne', rekao je Joso Živković, pročelnik PUZS Gospić. Kosinjani i dalje strahuju od novih poplava. 'Stanje je dobro, sve službe rade svoj posao i danas imaju posla, i danas se prevozi čamcima', kazao je Damir Trut, ravnatelj DUZS-a.

>> Stanovnici Kosinja u strahu od novih poplava

Vezani članci Marija Bonić Četiri su mjeseca bili bez vode, no nakon priloga u Dnevniku Nove TV problem je riješen za - 72 sata: "Pravo je čudo da se u Hrvatskoj nešto može učiniti tako brzo" Sudac Andrej Abramović šmrkom na građane - 4 VIDEO Sudac Ustavnog suda koji je šmrkom polijevao susjede: "Grupno su prišli ogradi i vrijeđali me." Napadnuta susjeda tvrdi: "Pokušao mi je nabiti glavu na ogradu"

Volonterima ne pada teško posao. Baka Milka kojoj smo nedavno poklonili televizor javila je da se pokvario. 'Bilo je nešto problema, ali sam ja popravila sama, baba je majstor svog zanata', rekla je Milica Paripović-Milka. 'Sama je tu, moramo je malo obići, moramo vidjet fali li joj što', kaže Josip Turić, volonter općine Perušić. Doći će i obilaziti baku Milku koja će se još nagledati kosinjskih poplava i uživo i na televiziji. Jer kako stvari stoje poplave će još dugo biti tmurna kosinjska stvarnost.