Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dosadašnji predsjednik Kluba vijećnika HSP-a u Gradskom vijeću Slavonskoga Broda Andrija Lepan i predsjednik HSP-ove podružnice u mjestu Gornjoj Vrbi Ivo Martinović prešli su HDZ.


Kako su rekli, nezadovoljni su potezima HSP-ova vodstva pošto je ta stranka na izborima ostvarila loš rezultat. 

Vezani članci Slika nije dostupna Talijanska unija podupire Radina u pregovorima sa Sanaderom Slika nije dostupna Sanader: 'HDZ vodi odgovornu politiku'

'Ne želim ostati u stranci ako u njoj ostaje Anto Đapić', poručio je Andrija Lepan.

Nakon današnjeg prijelaza HDZ u Gradskom vijeću ima 8 vijećnika, vladajuća koalicija HSP-HSLS-HSS 9, SDP 4 i HNS i HDSSB po 2. Vladajuća koalicija uživa tzv. tehničku pomoć SDP-a.

Predsjednik Županijskoga odbora HDZ-a Zdravko Sočković je, ocijenivši kako će se novosklopljena koalicija na državnoj razini odraziti i na lokalnu razinu, dodao kako je to razumljivo jer na to uvijek utječe rezultat na parlamentarnim izborima.

Izbjegavajući odgovor na upit može li to i prije lokalnih izbora
pridonijeti promjeni u gradskoj vlasti, rekao je kako smatra da bi 'grad jako puno izgubio ako bi ga nastavili voditi i zastupati ljudi koje ne podupiru ni vlastite stranke, a kamoli birači'.

Smatram kako ćemo nakon Županijske skupštine naći rješenje i u Brodu jer sadašnje to sigurno nije. A u županijskom vodstvu uskoro će morati biti promjena jer dosadašnji župan Šimo Đurđević i njegova zamjenica Suzana Bilić-Vardić, oboje iz HDZ-a, odlaze u Hrvatski sabor, rekao je Sočković.

Dodavši kako će ubrzo morati biti sazvana Županijska skupština i izabrano novo vodstvo, ocijenio je kako 'ne očekujemo teškoće jer u Skupštini imamo sigurnu potporu'.