Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pregovarački timovi SDSS-a i HDZ-a još bez dogovora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čelnici SDSS-a su razgovarali s predstavnicima HDZ-ova pregovaračkog tima, ali još nisu usuglasili sva preostala poglavlja sporazuma čije je potpisivanje najavljeno za četvrtak. Pregovori će se nastaviti popodne,a bit će prisutan i mandatar Ivo Sanader.

'Prošli smo sva poglavlja i najveći dio smo usuglasili, a ono što je sporno raspravit ćemo tijekom popodneva i, ustreba li, sutra prijepodne', rekao je potpredsjednik SDSS-a Milorad Pupovac nakon višesatnog sastanka u Ministarstvu mora, turizma, prometa i razvitka.

Pročitajte i ovo SDSS Parlamentarni izbori 2024 SDSS: ''Uzmite rozi listić i poručite da Hrvatska treba Srbe'' Slika nije dostupna Sanader: 'HDZ vodi odgovornu politiku'

Rekao je da o kadrovima nisu razgovarali, kao ni o tome hoće li prihvatiti potpredsjedničko mjesto u Vladi dodajući kako će o tome biti riječi tijekom dana, kad će se SDSS-ovo izaslanstvo sastati i s mandatarom Vlade.

Što je dogovoreno, a što ne Pupovac nije želio otkriti.

'Dosad smo radili po sistemu usuglašavanja i građenja kompromisa i vjerujem da ćemo tijekom sutrašnjega dana naći konačni odgovor na sva pitanja koja su ostala otvorena', rekao je Pupovac.

Član HDZ-ova pregovaračkog tima, dosadašnji ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta također je naveo kako višednevni razgovori pokazuju da se 'pregovorima pristupa temeljito'.

Izaslanstvo SDSS-a u kojem su bili Milorad Pupovac, Vojislav
Stanimirović, Ratko Gajica i Saša Milošević stigli su u Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka u 10 sati, a do 14,30 sati za pregovaračkim stolom, s HDZ-ove strane, izmjenjivali su se Andrija Hebrang, Marina Matulović Dropulić, Vera Babić, Antun Palarić, Ana Lovrin, Ivan Grujić, Božidar Kalmeta.

Za pregovore je ostalo sedam važnih poglavlja među kojima su civilne žrtve rata, suđenje za ratne zločine, reforma državne uprave i pravosuđa, opća politika vlade, međunarodna i regionalna politika.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene