Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Afera vjetroelektrane

U četvrtak odluka izlazi li Josipa Rimac na slobodu, USKOK ispitao njezinog oca i sestre

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu u četvrtak će odlučivati o žalbi Josipe Rimac na istražni zatvor u aferi Vjetroelektrane.

Odluka o žalbi trebala bi biti poznata nakon što bude napisana i otpremljena strankama u postupku.

Pročitajte i ovo Josipa Rimac izašla iz Remetinca SMS poruke Josipa Rimac našla bubu u autu, ali svejedno nije obrisala prepiske s mobitela: "Slažemo pakleni plan. Isplovljavamo nas tri" Afera vjetropark Josipe Rimac zahvatila i Gabrijelu Žalac - 2 Neslužbeno doznajemo Afera Vjetroelektrane sve neugodnija za Gabrijelu Žalac: Rimac je na jedrenje koje joj je navodno plaćeno kao mito povela i bivšu ministricu?

U međuvremenu, kako doznaje N1 televizija, dosad je ispitan dio obitelji Josipe Rimac, suprug i dvije sestre. Obrana je za oca Josipe Rimac tražila da ga se ne ispituje u Zagrebu zbog njegove poodmakle dobi. Svi su koristili pravnu blagodat nesvjedočenja, odnosno u cijelosti su odbili dati iskaz s obzirom da su s Rimac u obiteljskom i rodbinskom odnosu. Uz njih ispitano je još barem troje svjedoka no među njima zasad još uvijek nije i ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda na prijedlog Uskoka odredio je za Rimac i još šestero osumnjičenih jednomjesečni istražni zatvor zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke. Među brojnim svjedocima predloženi su i ministrica poljoprivrede Marija Vućković i bliska suradnica premijera Plenkovića, Tena Mišetić.

Iz Ministarstva poljoprivrede potvrđeno je za N1 da Marija Vučković još uvijek nije dala iskaz, ali će se odazvati pozivu na svjedočenje čim ga dobije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene