Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tunel Brinje u Hrvatskoj pobijedio je na testovima sigurnosti njemačkog autokluba ADAC za ovu godinu, priopćeno je iz sjedišta te najveće europske automobilističke organizacije u Muenchenu.


Test sigurnosti tunela za 2007. godinu pokazao je da su mnogi važni tuneli na europskim prometnicama još uvijek nesigurni, a najveće zamjerke registrirane su kod mjera zaštite od požara i izlaza u slučaju nužde, objavio je ADAC.

Vezani članci Iseljavanje mladih, ilustracija (Foto: Pixsell, Tomislav Miletić) Auf Wiedersehen, Kroatien: Lani se više od 26 tisuća Hrvata iselilo u Njemačku Europski sud za ljudska prava, ilustracija Hrvatska u Strasbourgu izgubila tri slučaja zbog povrede prava na pošteno suđenje

Neovisni stručnjaci ispitali su 51 tunel u 13 europskih zemalja, a svaki peti od ispitanih tunela nije zadovoljio sigurnosne kriterije nego je "pao na ispitu", priopćio je ADAC.

Pobjednik godišnjeg testa sigurnosti je hrvatski tunel Brinje na cesti A1 Zagreb-Split koji, navodi ADAC, "ispunja sve relevantne sigurnosne kriterije". 

Na drugom mjestu je njemački tunel Tiergarten-Spreebogen na cesti B96 u Berlinu, otvoren 2006. godine.