Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tragedija u Kaštel Sućurcu

Da se nije zamijenio za smjenu, iz gorućeg bi auta spašavao vlastitu obitelj: "To je nešto iz noćne more vatrogasaca"

Aktualno Galerija Kaštel zavijen u crno - 5 Kaštel zavijen u crno - 5 Foto: DNEVNIK.hr +0 Ante Šilović Galerija 1/2 >>
Dva heroja iz gorućeg su automobila spasila dječaka.

Herojskim činom, zajedno s Vinkom Hrabarom, Ante je iz gorućeg automobila spasio život trogodišnjaku.

"Da vam iskreno kažem, u dva dana sve skupa nisam spavao četiri sata. Misli su još prisutne. U svoj toj tuzi za nekih sat vremena su me nazvali iz obitelji i zahvalili. Jedino što mi je krivo i što ne mogu doći sebi što nisam uspio spasit vozačicu", ispričao je Ante Šilović.

Pročitajte i ovo Predsjednik SDP-a Peđa Grbin Donesena konačna odluka Glavni odbor SDP-a potvrdio liste: Na izbore izlazi i poznata pjevačica, a neki gradonačelnici odbili su pozicije

Prije sudara motorist, koji je i sam poginuo, projurio je kraj njega velikom brzinom.

"Udario je u njih i u tom trenu auto se prevrnuo i odmah zapalilo. Ušli smo rukama, zadigli pojase, uzeli dijete, predali ga nekome, a ja sam vidio ruku vozačice kroz dim i pokušao je dohvatiti. Otišao sam na njezina vrata pokušao ju povući. Nisam mogao", rekao je. Šilović.

Suprug preminule Kaštelanke je vatrogasac. Tog dana zamijenio se za smjenu.

"Da je on bio na poslu, spašavao bi svoju obitelj iz gorećeg auta – stvar koju vatrogasci doživljavaju stalno u noćnim morama", napomenuo je Nenad Bonacin, zapovjednik DVD-a Mladost, te pohvalio reakciju dvojice heroja, ali i ostale putnike jer nisu bili tek pasivni promatrači.

"Ljudi su doslovno iz živog plamena iščupali dijete iz te auto sjedalice. Mi smo uzeli na sebe obvezu da javno zahvalimo dvojici momaka koji su izvukli našeg Ivana. Kažem našeg jer smatramo da su obitelji naših vatrogasaca i naše obitelji", dodao je.

Pročitajte i ovo Galešnjak - otočić ljubavi - 2 Specifičnog je oblika Neugodno iznenađenje na svjetski poznatom hrvatskom otoku: U sve su se uključili policija i DORH

Dječak je bez ozljeda, a nakon promatranja je iz bolnice pušten kući. Od nesretne žene obitelj, prijatelji i sugrađani oprostili su se u ponedjeljak.

"Ne želim ja biti heroj, nego ćemo heroji biti svi ako se promijeni nešto da na toj cesti da nema žrtava", istaknuo je Šilović.

Statistika je poražavajuća – prošle dvije godine zbog stjecanja negativnih bodova ukinuto je 3060 vozačkih dozvola. Ono što šokira je da je u istom tom razdoblju u prometnom prekršaju bez dozvole uhvaćeno gotovo 6000 vozača.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene