Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U Kaštel-Sućurcu

Potresno svjedočanstvo muškarca koji je spasio dječaka iz gorućeg automobila: "Pokušao sam izvući i majku. Uhvatio sam je za ruku..."

Kaštel zavijen u crno - 5
Kaštel zavijen u crno - 5 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Kaštel zavijen u crno - 6 Kaštel zavijen u crno - 6 Foto: DNEVNIK.hr Kaštel zavijen u crno - 5 Kaštel zavijen u crno - 5 Foto: DNEVNIK.hr Kaštel zavijen u crno - 4 Kaštel zavijen u crno - 4 Foto: DNEVNIK.hr Kaštel zavijen u crno - 1 Kaštel zavijen u crno - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Dvije osobe poginule u prometnoj nesreći u Kaštel Sućurcu Galerija 1/5 >>
Ante Šilović prvi je bio na mjestu nesreće koja se u subotu dogodila u Kaštel-Sućurcu, kad je u gorućem automobilu život izgubila mlada majka i motociklist koji se zabio u njezin automobil. Sa stražnjeg sjedala uspjeli su izvući živog trogodišnjeg dječaka.

"Scena koju sam ugledao ispred sebe bila je zastrašujuća. Zakočio sam nasred magistrale, izišao iz svoga kombija, uzeo vatrogasni aparat i krenuo prema autu koji je već bilo u plamenu", prepričao je nevjerojatno spašavanje 35-godišnji Ante Šilović, koji se u subotu svjedočio stravičnoj nesreći u Kaštel-Sućurcu.

Nesreća se dogodila u subotu nešto prije 18 sati kada je motociklist projurio kroz crveno i sudario se s osobnim automobilom. Od siline udarca automobil se prevrnuo na krov, dok je vozač motocikla preletio 50 metara i na mjestu preminuo. Smrtno je stradala i vozačica automobila, a građani su herojskim činom iz gorućeg vozila izvukli živog dječačića od tri godine.

Pročitajte i ovo Optuženi za napad na Moskvu Nakon ispitivanja FOTO/VIDEO Optuženi za napad na Moskvu dovedeni na sud: Jednom odsječeno uho, drugi bez oka

"Nisam dvojio niti sekunde, odmah sam shvatio što mi je raditi", rekao je Ante u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju. Iako je bio sav u šoku, dotrčao je do automobila te s još jednim muškarcem, koji je također dotrčao, počeo spašavati stradale.

"Uspjeli smo sa stražnjeg sjedala gorućeg auta izvući malenog, a heroj koji je bio pored mene dijete je u zagrljaju odmaknuo od vozila, dok sam ja otišao pokušati izvući i majku. Uhvatio sam je za ruku, no nisam je uspio izvući jer osim njezine ruke, od dima koji je bio u cijelom vozilu, ništa nisam vidio", kaže Ante i dodaje kako su brzo stigli vatrogasci.

"Ja sam u suzama sjedio na obližnjoj ogradi i izbezumljen gledao. Nisam mogao doći k sebi."

Pročitajte i ovo Otočić Galešnjak u Pašmanskom kanalu Katastrofa Otočić s razglednice na meti bespravne gradnje: Netko uz obalu Galešnjaka gradi pristanište

Pročitajte i ovo Rizik od siromaštva - 4 Rizik od siromaštva Sve nas više jedva spaja kraj s krajem, Plenković kaže da izmišljamo: "To su pokušaji fabriciranja kriza kojih u Hrvatskoj realno nema"

Trogodišnji dječak kojeg su Ante i još jedan, zasad nepoznati muškarac, izvukli iz vozila prevezen je u bolnicu s nagnječenjem prsa, ali dobro se oporavlja. Njegova je majka, nažalost, podlegla ozljedama i preminula na licu mjesta od posljedica stravičnog sudara.

"Bio sam sav shrvan, šokiran i tužan. Suze su tekle jedna za drugom", prisjetio se Ante tužan, ali ponosan. "Srce mi veliko jer sam s drugim momkom spasio život djetetu. Kamo sreće da sam uspio i majku. Ovo do kraja života neću zaboraviti."

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene