Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Specifičnog je oblika

Neugodno iznenađenje na svjetski poznatom hrvatskom otoku: U sve su se uključili policija i DORH

Aktualno Galerija Galešnjak - otočić ljubavi - 1 Galešnjak - otočić ljubavi - 1 Foto: DNEVNIK.hr Galešnjak - otočić ljubavi - 2 Galešnjak - otočić ljubavi - 2 Foto: DNEVNIK.hr Galešnjak - otočić ljubavi - 3 Galešnjak - otočić ljubavi - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Galešnjak - otočić ljubavi - 4 Galerija 1/4 >>
Galešnjak, otočić ljubavi u zadarskom arhipelagu, godinama je meka za bogate i slavne, a sad je postao i meta bespravnih graditelja. Počinitelja traži Lučka kapetanija, a u cijelu su se priču, doznaje Dnevnik Nove TV, uključili i policija i DORH.

I otočić s turističkih razglednica postao je meta bespravne gradnje. Naime, na Galešnjaku je sagrađen bespravni mul. Na otoku ljubavi, kako ga mnogi zovu zbog srcolikog oblika, u ponedjeljak je bila i Lučka kapetanija Zadar koja je obavila očevid.

"Utvrđeno je da su izvedeni pripremni radovi za betoniranje mula", rekao je kapetan Alen Rukavina.

Netko je postavio vreće s pijeskom i učvrstio ih metalnim žicama, a na njih bi vjerojatno u skoro vrijeme došao i beton. Lučka kapetanija traži počinitelja.

"U ovom trenutku ne govorim o prekršajnoj odgovornosti, nego o možebitnoj kaznenoj odgovornosti", objasnio je Rukavina.

Pročitajte i ovo Pobuna u Karlovcu - 3 Svaki dan nova pukotina Izbila pobuna, traže hitno zaustavljanje radova: "Ja izađem, ali iznad mene žive ljudi s troje male djece"

Inače, gradnji se ovaj otočić u zadarskom arhipelagu opirao sve do kraja prošloga tjedna, a ne pronađu li počinitelja, uklanjanje će ići na trošak Općine Pašman. U sve su se uključili i policija i DORH.

"Ja se nadam da će se pronaći i da će taj trošak pasti na onoga tko je to stvarno i napravio", napomenuo je načelnik Krešimir Ćosić u razgovoru s reporterkom Dnevnika Nove TV Sanjom Jurišić.

Otok je na prodaju

Prije godinu dana dio ovog svjetski poznatog otoka bio je na bubnju. Za Dnevnik Nove TV tada je govorio predstavnik vlasnika Silvestro Kardum, koji je tvrdio da oni žele ostati anonimni, i da su stigli prvi upiti kupaca.

"Prodaje se oko 33 tisuće kvadrata u komadu, koje se rasprostranjiva na više od 500 metara obale. Cijena je oko 10 milijuna eura", rekao je Kardum.

Pročitajte i ovo Ruski predsjednik Vladimir Putin Poginulo 139 osoba Putin o pokolju u Moskvi: "Znamo tko je počinio zločin, ali zanima nas jedna druga stvar..."

Otočić, barem koliko je poznato ljudima u Općini Pašman, nije prodan. Osim što je nenaseljen, na Galešnjaku nema turističkih ni bilo kojih drugih zgrada. U cijelosti je otočić u vlasništvu privatnih osoba, a gradnja na njemu moguća je samo uz odgovarajuće dozvole i projekte za obalne objekte. Trenutačno je dopušteno samo održavanje maslinika.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene